CHP'li Emir:

CHP'li Emir:
"Siyasi iktidar bugün itibariyle çökmüştür, istifa etmesi gerekir. İktidarın terör olaylarını önleyemeyeceği ortaya çıkmıştır"

TBMM (AA) - CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'daki terör saldırısı sonrasında siyasi iktidarın çöktüğünü, istifa etmesi gerektiğini ileri sürdü.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Emir, teröre destek verenleri ve arka çıkanları kınadığını belirterek, terör eylemleri karşısında tüm ülke olarak dimdik ve hep birlikte sıkı bir duruş gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Emir, 5 ay içinde meydana gelen 3 saldırıda 175 kişinin hayatını kaybettiğine işaret ederek, "Siyasi iktidar bugün itibariyle çökmüştür, istifa etmesi gerekir. İktidarın terör olaylarını önleyemeyeceği ortaya çıkmıştır. 'İstihbarat, güvenlik zafiyeti yoktur, istifaya gerek yoktur' anlayışı görülüyor. Siyasi iktidarın, siyasi sorumluluğunu alması gerekiyor" görüşünü savundu.

Dünkü saldırı öncesinde ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin kentteki vatandaşlarını terör eylemi konusunda uyardığını dile getiren Emir, şöyle devam etti:

"Sadece korunan Amerikan vatandaşları mı? Öyle görünmüyor, maalesef. İktidarın kayırmalarıyla ve fahiş bağışlarla büyüyen TÜRGEV’in patlamadan birkaç saat önce kendi öğrencilerini uyardığını, Kızılay civarına gitmemelerinin istendiğini öğreniyoruz. Bu bilgi doğruysa siyasi iktidarın bunun altından kalkması söz konusu değildir.

Kızılay civarında bombalı araç aranıyor, bulunamıyorsa, böyle bir risk varsa herkesin uyarılması lazım. Böyle bir ayrımcılık yapılamaz. Amerikan vatandaşlarına dönük ayrımcılık yapıldığı görülüyor. Sorumluların siyah gözlüklerini takarak cenaze törenlerine gelmelerini istemiyoruz. Onların hesap verme günü gelmiştir."

TÜRGEV'in öğrencilerine dün saat 12.46'da "Sevgili öğrencimiz Kızılay civarında aranmakta olan bomba yüklü bir araç olduğu istihbari bilgisini aldık. Kızılay tarafına gitmemenizi rica ediyoruz" diye mesaj attığını ileri süren Emir, "Bu doğruysa burada ihmali aşan, kasta varan bir sorumluluk söz konusu. Başta Başbakan ve İçişleri Bakanı olarak bunun siyasi sorumluluğunu üstüne alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın emniyet müdürlüğü makamının boş olduğunu iddia eden Emir, "Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında yetki paylaşımı sorunu yaşanıyormuş ama bu şehri ve ülkeyi emniyetsiz, istihbaratsız, güvensiz bırakma hakkınız yok" dedi.

Emir, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da yaralılar konusunda kamuoyuna eksik bilgi verdiğini savunarak, "Sağlık Bakanı ayakta tedavi olanları yaralı kabul etmiyor, bizim hesabımıza göre 254 yaralımız vardır. Ağır yaralıların durumu da ifade edilenden fazladır. Umut ediyoruz ki onlar da bir an evvel sağlıklarına kavuşurlar" diye konuştu.

Terör eylemlerinin ardından Kandil'e yapılan hava harekatlarına ilişkin bir soru üzerine Emir, "Kandil'e böyle günlerde yapılan operasyonların Türkiye iç kamuoyuna yönelik yapıldığını düşünüyorum. Her saldırı sonrasında bu tür operasyonlar yapılır, medyaya telsiz konuşmaları sızdırılır, PKK'nın nasıl köşeye sıkıştırıldığı siyasal propaganda halinde Türk medyasına servis edilir. Biz artık bunları istemiyoruz, hükümetten kararlı duruş istiyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.