Chp'li Hazinedar Disipline Sevk Edildi

Chp'li Hazinedar Disipline Sevk Edildi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda "parti kurallarına aykırı hareket ettiği" iddia edilen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın durumunun değerlendirildiğini belirtti. Böke, bu kapsamda, Hazinedar'ın Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkine karar verildiğini açıkladı.

Hazinedar'ın YDK'ya "geçici ihraç talebiyle" sevk edildiği öğrenildi. CHP Tüzüğü'ne göre, parti içinde ayrılık gözeten ve ayrımcılık yapan, parti düzenini bozma ve çalışmaları aksatma tutumu sergileyen üyeler için geçici ihraç (çıkarma) cezası verilebiliyor. Geçici ihraç, üyenin partiden 1 yıldan 2 yıla kadar ilişkisinin kesilmesini öngörüyor. Parti tüzüğüne göre, geçici çıkarma cezası alanlar, bu süre içinde parti üyelerine tanınan haklardan yararlanamıyor ve cezanın tamamlanmasından itibaren 6 ay süre ile parti organlarına seçilemiyor.

Öte yandan, CHP'nin 3 ayda bir toplanan Parti Meclisi'nde de bazı üyeler, Hazinedar'ın parti programı ve kuralları dışında hareket ettiğini iddia ederek, disipline sevki için imza toplamışlardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.