Chp'li İrgil'den Öğretmenlere 24 Kasım İkramiyesi Teklifi

Chp'li İrgil'den Öğretmenlere 24 Kasım İkramiyesi Teklifi
TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, öğretmenlere, "Öğretmenler Günü" ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verdi.İrgil'in TBMM Başkanlığına...

TBMM (AA) - CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, öğretmenlere, "Öğretmenler Günü" ikramiyesi ödenmesi için kanun teklifi verdi.

İrgil'in TBMM Başkanlığına sunduğu kanun teklifi, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapıyor.

Teklifle, tüm eğitimcilere 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla birer maaş ikramiye verilmesi amaçlanıyor.

Teklifin gerekçesinde Türkiye'de her yıl 24 Kasım'ın, Öğretmenler Günü olarak kutlandığına işaret edilerek, 36 yıldan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atıldığı ancak hayata geçirilmediği belirtildi.

Gerekçede, "Eğitim-öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir." ifadesi kullanıldı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.