CHP'li Tanrıkulu, Cizre için TBMM Başkanlığına başvurdu

CHP'li Tanrıkulu, Cizre için TBMM Başkanlığına başvurdu
Tanrıkulu, parlamentoda grubu bulunan partilerden oluşacak bir komisyonun Cizre'de inceleme yaparak, alınması gereken önlemleri belirlemesini talep etti

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına başvurarak, parlamentoda grubu bulunan partilerden oluşacak bir komisyonun Cizre'de inceleme yaparak, alınması gereken önlemleri belirlemesini istedi.

Tanrıkulu, TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçesinde, sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla Cizre'de enkazın da ortaya çıktığını belirterek, basının ve CHP heyetinin ilçede gerçekleştirdiği incelemeler sonucu ortaya çıkan hakikatin, Cizre’nin uzun yıllar telafi edilemeyecek kadar ağır bir yara aldığı yönünde bulunduğunu savundu.

Bu yaranın, insani, siyasi ve kültürel olduğunu vurgulayan Tanrıkulu, muhalefet milletvekillerinin gerçekleştirdiği incelemelere ve yaptıkları açıklamalara hükümet tarafından yeterli karşılık gelmediğini ileri sürerek, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Bu çerçevede TBMM Başkanlığı aracılığıyla AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekilinin dahil olacağı bir parlamento heyeti oluşturulması, oluşturulan bu heyetin bölgeye giderek incelemeler yapması, bölge halkıyla görüşmeler yaparak, alınması gereken önlemleri TBMM ve kamuoyuyla paylaşması büyük önem teşkil edecektir.

12 Mart 1995'te İstanbul Gazi Mahallesi’nde bir kahvehanenin taranması ile başlayan olayları araştırmak üzere TBMM özel bir komisyon kurmuştu. Bu örnekte olduğu gibi TBMM Araştırma Komisyonu kurulması sürecini işletmeksizin kısa sürede özel bir komisyon kurabilecektir. Bölgede inceleme yapmak ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla ivedilikle parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerden oluşan bir komisyon kurulmalıdır."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.