CHP'li vekil vakıf ve dernekleri hedef aldı

CHP'li vekil vakıf ve dernekleri hedef aldı
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın TBMM'de yaptığı konuşmada vakıf dernek ve cemaatleri hedef alması gündemdeki yerini koruyor.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul'da yaşandığı iddia edilen ve yargıya intikal eden, iddiaların doğru olması durumunda asla kabul edilemeyecek ve toplumun her kesiminden tepki gören "cinsel istismar" iddiası üzerinden vakıf ve dernekleri hedef alması, değişmeyen "CHP zihniyetinin hortlaması" olarak değerlendirirken "28 Şubat dönemi yeniden mi başlıyor?" sorularını da beraberinde getirdi.

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmasında vakıf ve dernekleri hedef aldı. "TÜGVA - TÜRGEV - KADEM - Ensar - Hayrat - İlim Yayma Cemiyeti - Birlik Vakfı - Anadolu Gençlik Derneği - İskenderpaşa Cemaati - İsmailağa Cemaati - Erenköy Cemaati - Menzil Cemaati - Nakşibendiler - Şam Yetimleri Derneği, Semerkant Vakfı gibi vakıf, dernek ve cemaatlerin ismini yazdığı kağıdı gösteren Kaya, "Milli Eğitim Bakanlığı çocuklara tecavüzlerle anılan bu tarikatlarla, bu vakıflarla protokoller imzalıyor" dedi.

MASA ORTAKLARINDAN SAADET KANADINDAN SERT TEPKİ: ALLAH BELANI VERSİN

"Siz çocuklarımızın okullara değil, tarikatların kucağına atanlarsınız. Unutmayın geliyoruz." ifadelerini kullanan CHP'li Kaya'ya partisinin ittifak ortağı Saadet Partisi'nden sert tepki geldi.

Saadet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan, Kaya'nın sözlerine, "Bu ülkenin mayası kıymetli kurumlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını Meclis kürsüsünden itham eden, inancından geçmişinden, tarihinden, örfünden habersiz, hadsiz açıklamaları kabul etmiyoruz. Yapılan bu iftiraların hukuk nezdinde takipçisi olacağız." diyerek tepki gösterdi. Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran ise, Kaya'nın sözlerinin yer aldığı videoyu alıntılayarak, "Anadolu Gençlik derneğimizi tecavüzcü dernek olarak gösterip iftira atan 'CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya' Allah senin belanı versin." ifadelerini kullandı.

SAADET KONYA MİLLETVEKİLİ KARADUMAN ÖZÜR DİLEMEYE ÇAĞIRDI

2023 Yılı Bütçesi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'yı Anadolu Gençlik Derneği'nden (AGD) özür dilemesi için Meclis kürsüsüne davet etti.

10 DAKİKA ÖNCE TECAVÜZCÜ İLAN ETTİĞİ AGD'Yİ KENARA AYIRDI

Abdulkadir Karaduman'ın davetinden sonra kürsüye çıkan Kaya, "Buradan çok açık ve net şunu da söyleyeyim özellikle, özellikle Anadolu Gençlik Derneği'nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneği'ne değildir. Sözüm Milli Eğitim Bakanlığı'nın imzaladığı protokolleredir." diyerek tam bir iki riyakarlık örneği sergilerken '6'lı Masa'da işlerin nasıl yürüdüğüne dair de ipucu verdi.

resized-bb105-1857a027htr-1.jpg

YENİ ŞAFAK YAZARI LİKOĞLU: YILDIRIM KAYA, CHP’DE BASTIRILAN DUYGULARIN PÖRTLEMESİDİR

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 Bütçesi'nin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde Bakanlığın vakıf ve derneklerle görev paylaşımı yaptığına ilişkin açıklamasını sert şekilde eleştirdi. Likoğlu, “CHP’deki İslâm düşmanı, Müslümanlardan nefret eden damarın bilinçaltının dışavurumudur. Yıldırım Kaya, CHP’de bastırılan duyguların pörtlemesidir.” yorumunu yaptı. Likoğlu, asırlar da geçse CHP’deki din karşıtlığı damarının asla değişmeyeceğini belirti.

KARAHASANOĞLU: NE KADAR AHLAKSIZLIK VAR İSE, BURAYA HEPSİNİ YAZIN

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu da, Kaya'nın konuşmasını ve Altılı Masanın ortaklarından Saadet'ten gelen tepki sonrası attığı geri adımı köşesine taşıdı. Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Yıldırım Kaya’nın “unutmayın geliyoruz” diye yüksek perdeden yaptığı caka satışı, uzun sürmüyor.. Gösterdiği listedeki AGD’nin Saadet Partisi’ne yakın olması, bu riyakar CHP’linin hem bir şey bilmediğini hem de önüne gelene hakaret ettiğini ispatlıyor. Düşünebiliyor musunuz? Milletin kürsüsünde konuşma yapan bu milletvekili, “Beşli çete” diyor. “Tarikatlere peşkeş” diyor.. “Çocukları tarikatlerin kucağına atıyorsunuz” diyor.. Her türlü iftirayı atıyor.. Sonunu da, “Unutmayın geliyoruz” diye bağlıyor.. Ama Allah bunları rezil ediyor.. Utanmıyorlar.. “Nerde kalmıştık” diyerek devam ediyorlar.. Nasıl mı?

Beşli çete diye hakaret ettiği. Tecavüzlerle anıldığını iddia ettiği vakıfların arasında ismini verdiği Anadolu Gençlik Derneği’nin Saadet Partisi’ne yakın olduğu, SP Milletvekili Abdülkadir Karaduman tarafından hatırlatılınca.. Bakın riyakarlık derseniz riyakarlık. İlkesizlik derseniz ilkesizlik.. Müfterilik derseniz müfterilik.. Ne kadar ahlaksızlık var ise, buraya hepsini yazın. En üst perdeden örneğinin nasıl verildiğini görün.. Yarım saat önce “beşli çete” içinde gösterilen.. Tecavüzcü gösterilen.. Hesap sorulacağı taahhüdünde bulunulan AGD. Yarım saat sonra bakın Yıldırım Kaya’nın ağzından nasıl tanımlanıyor: “AGD’nin diğer derneklerle aynı özellikte olmadığının altını çiziyorum. Sözüm Anadolu Gençlik Derneği’ne değildir”

Tükürdüğünü yalayıp yuttun mu Yıldırım? Soyadının aksine, toprak olup ufalandın mı Kaya!

Milletvekili olmuş bir kişi.. Oturduğu yerden, Anadolu Gençlik Derneği’ni, tecavüzcü yaptı.. Bir dakika sonra. Oturduğu yerden. “Sözüm onlara değil” deyip, kurtardı... Ne kadar somut, ne kadar net bir örnek değil mi? CHP’nin gerçek yüzünü gösteren, dindar insanları keriz yerine koyduklarını gösteren ne kadar açık bir örnek değil mi?"

NEDİM ŞENER: SÜLEYMANCILAR O LİSTEDE NEDEN YOK!

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya'nın bütçe görüşmelerinde kürsüde çok sayıda STK'ları hedef gösterip tecavüzcü ilan ettiği dövizi göstermesini köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Nedim Şener, yazısında 2018 yılı ekim ayında yapılan 35’inci İl Müftüleri Toplantısı’nda da ele alınan ve 15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişiminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “Türkiye’deki Dini-Sosyal Teşekküller, Geleneksel Dini-Kültürel Oluşumlar ve Yeni Dini Akımlar” raporunda Süleymancılar için FETÖ benzetmesi yapıldığına dikkat çekti.

Şener, yazısında "İşte CHP’li Yıldırım Kaya’ın yakından bildiği ama listede adına yer vermediği Süleymancılar bunlar. Peki neden böyle yaptı Yıldırım? Önceki seçimlerde olduğu gibi Süleymancıların 6’lı masa üyesi partilere verdikleri gibi gelecek seçimlerde bekledikleri destekten dolayı mı acaba?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.