CHP'lilerden gelen eleştiriler "Küçük Ortaklar"ın canına tak etti!

CHP'lilerden gelen eleştiriler "Küçük Ortaklar"ın canına tak etti!
14 Mayıs seçimleri öncesi kendisini "hesap uzmanı" olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu sayesinde 40'a yakın vekili Meclis'e sokan Millet İttifakı'nın küçük ortakları, CHP cephesinden gelen eleştiriler karşısında sessizliği bozarak yaylım ateşine başladı

Millet İttifakı içinde "küçük ortaklar" olarak da tanımlanan DEVA, Demokrat, Gelecek ve Saadet Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde CHP listeleri üzerinden 40'a yakın vekili Meclis'e soktu.

CHP'LİLERDEN SERT TEPKİLER GELDİ

Bu durum siyaset tarihinin en büyük vurgunlarından biri olarak değerlendirildi ve CHP'nin kemalist, muhalif ve keskin isimleri tarafından sert tepkiyle karşılandı. Eleştirilerde bu 4 partilerin oylarının yüzde 1'i biri ancak bulduğu iddia edildi.

KÜÇÜK ORTAKLAR İLK BAŞTA SESSİZ KALDILAR

28 Mayıs'tan sonra özellikle Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi kanadından CHP'nin keskin isimleri tarafından gelen bu sert eleştiriler karşısında ilk başlarda sessiz kaldılar. Öyle ki Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime giren 10 vekille paylaştığı pozu, gelen tekiler sonrası sosyal medya hesabından silmek zorunda kaldı.

20220328-2-52824150-75195297.jpg

SONRA SESSİZLİĞİ BOZUP YAYLIM ATEŞİNE GEÇTİLER

Kendisini "hesap uzmanı" olarak tanımlayan Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde 40'a yakın vekili Meclis'e sokan Millet İttifakı'nın küçük ortakları, CHP cephesinden gelen eleştiriler karşısında sessizliği bozarak karşı yaylım ateşine başladı.

fnukie5wiaqyvru.jpg

BABACAN: "CHP'NİN KENDİ BAŞINA BUGÜN HERHANGİ BİR SEÇİME GİRİP TÜRKİYE GENELİNDE KAZANMASI MÜMKÜN MÜ?"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan önceki gün katıldığı yayında CHP'nin Türk siyasetindeki konumuna ilişkin zehir zemberek ifadeler kullanan Babacan, "CHP'nin kendi başına bugün herhangi bir seçime girip Türkiye genelinde kazanması mümkün mü? Ya siz hayal mi görüyorsunuz? Bu ülke öyle bir ülke mi?" sorusuyla gündem oldu.

20220228-2-52378176-74140734.jpg

DAVUTOĞLU: "EN SON TERCİHİM SEÇİME CHP LİSTELERİNDEN GİRMEKTİ"
CHP'ye yüklenmeden duramadı. CHP listeleri sayesinde 10 vekil çıkarıp Saadet Partisi ile birlikte Meclis'te grup kurma imkanına erişen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'Gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım' dedim" sözüyle CHP Genel Merkezi'nde soğuk duş etkisi yarattı.

aa-20230306-30495442-30495440-millet-ittifakinin-cumhurbaskani-adayinin-kemal-kilicdaroglu-oldugu-aciklandi.jpg

"MİLLET İTTİFAKI İLE GİRDİK DİYE..."
Gelecek Partisi Milletvekili Nedim Yamalı da, "Bir başka partinin tabanını mutlu etmek gibi ayrıca bir şeyimiz yok. Bizim hedefimiz sadece muhalefet değil ki. Bir şekilde Millet İttifakı ile girdik diye hayatımız boyunca bu seçmenle uğraşacağız diye bir görevimiz yok" diyerek eleştirilere tepki gösterdi.

aa-20230306-30495235-30495230-millet-ittifakinin-cumhurbaskani-adayinin-kemal-kilicdaroglu-oldugu-aciklandi.jpg

KARAMOLLAOĞLU'NDAN, "CHP'YE BİZDEN EN AZ 7-8 PUAN GELDİ" İMASI
Masa ortaklığı döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'na en çok övgü düzenlerin başında gelen ve "Mücahit Kılıçdaroğlu" diyecek kadar ileriye giden Saadet Partisi de seçimden sonra Kılıçdaroğlu'na sırt dönenler arasında yer aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu için "babayiğit adam" demişliği de bulunan Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ittifakın bittiğini ve yerel seçimlerde ortaklık olmayacağını vurguladı. 14 Mayıs'ta CHP'nin elde ettiği oya ilişkin CHP yönetimini şoka uğratan bir iddia ortaya atan Karamollaoğlu, "CHP'nin aldığı yüzde 25 oyun içinde en az 7 veya 8'i CHP dışından gelmiş oydur. Bazı gerçekleri görmezsek belli bir noktaya gelemeyiz. CHP bundan önceki seçimlerde de yüzde 25'i tutturamadı" ifadelerini kullandı.

ali-babacan-eliyle-kalp-yapamadi-imdadina-kemal-kilicdaroglu-yetisti-6099.jpg

CEVABI MERAKLA BEKLENEN SORU: "TEKRAR BİR ARAYA GELEBİLECEKLER Mİ? KALP İŞARETLERİ YAPACAKLAR MI?, SEVGİ PITIRCIKLARI DAĞITACAKLAR MI?"

Şimdi merak edilen soru Mart 2024'tea yapılacak seçimlerde masa ortaklarının tekrar bir araya gelip gelmeyecekleri. Tek başlarına belediye kazanmaları mümkün olmayan partilerin küçük partilerin tavrı, yine İstanbul ve Ankara'yı tek başına alması mümkün gözükmeyen CHP'nin tutumu merakla bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.