Chp'nin Balıkesir Mitingi

Chp'nin Balıkesir Mitingi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: (2)- "11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, 11 milyonun oyunu bekliyorum, bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Sana bayramlarda onurunla kurban keseceğin bir hayatı sağlayacağım ben"- "Ben de diyorum ki, sen pırlantada

BALIKESİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11 milyon emeklinin oyunu beklediğini belirterek, "Bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Sana bayramlarda onurunla kurban keseceğin bir hayatı sağlayacağım ben" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Kuvayı Milliye meydanındaki mitinginde, taşeronda çalışan işçilere seslenerek, bu sistemin, 21. yüzyılın çağdaş kölelik yolu olduğunu ileri sürdü.

Taşeron işçinin ömür boyu asgari ücrete mahkum çalıştığını savunan Kılıçdaroğlu, iş güvencelerinin olmadığını, çalışma saatinin bile bulunmadığını iddia etti.

CHP olarak örgütlü toplumu savunduklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Örgütlü toplumun hakkını aramasından yanayız. Hak arama kadar insana yakışan bir şey yoktur. Hak aramadığımız zaman insan olmadığımızı düşünürüz. Hak aramak önemlidir. Taşeron uygulamasına son vereceğiz. Bütün taşeron işçilerine sözüm söz, seçimden sonra hepinizin kadroları hazır olacak. 'Bu da devlete yük getirir' diyorlar. Bu işçilerin parasını kim veriyor? Devlet veriyor. Yani bir yük söz konusu değil. Gelelim emeklilere, 11 milyon emekli kardeşim, senin hakkını Kılıçdaroğlu kadar savunan ikinci siyasi parti yoktur. Emekliye bu toplumun vefa borcu vardır. Ülke büyümüşse bunun temelinde emeklinin alın teri vardır. Çalıştı, gece gündüz çalıştı. Mağazada, fabrikada, yer altında, tarlada, esnaf dükkanında çalıştı, emekli oldu aldığı para yetmiyor. Şimdi emeklinin hakkını savunuyormuş gibi yapan partilere söyleyeyim. Emekli için bir kanun çıkardılar. Dediler ki, 'emekliye refahtan pay verilmez.' Yani 'emekli ikinci sınıf yurttaştır' dediler. İtiraz eden, olayı Anayasa Mahkemesine götüren parti CHP'dir. Buradan bütün emeklilere söylüyorum sizin adresiniz sizin yuvanız CHP'dir, unutmayın bunu."

- Emeklilere vaatler

Emeklinin Kurban ve Ramazan bayramlarında torunundan kaçtığını, kurban kesemediğini savunan Kılıçdaroğlu, "Emekliye 'birer maaş ikramiye vereceğiz' dedik. Koro halinde itiraz ediyorlar, 'parayı nereden bulacaksın?' Balıkesir'den soruyorum. Kaçak saraya para harcarken emekliye sıra gelince mi para yok?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyetinin zengin bir ülke olduğunu ifade ederek, "Biz gücümüzü çok iyi biliyoruz. Gücümüzü temsil eden siyasiler bunu farkında değiller, yandaşa çalışıyorlar. Biz işçiye, taşeron işçisine, işsize çalışıyoruz, onların derdini çözmeye çalışıyoruz. 11 milyon emekli kardeşime sesleniyorum, 11 milyonun oyunu bekliyorum, bir tek fireyi bile kabul etmiyorum. Sana bayramlarda onurunla kurban keseceğin bir hayatı sağlayacağım ben. Söz Kılıçdaroğlu sözü. Ramazan ve Kurban bayramı gelecek sen daha düşünmeden paran bankada olacak" diye konuştu.

CHP olarak yaşanacak, kavgasız, huzurlu, özgürce sokaklarında gezilebilecek, işsizi ve yoksulu olmayan bir Türkiye istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, siyasinin değil halkın zenginleştiği bir Türkiye arzu ettiklerini söyledi.

"Vatandaşın durumu iyi" denildiğini savunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Ben size vatandaşın durumunu söyleyeyim. Kredi kartı ve tüketici kredisi borcunda, borç atağında olan kişi sayısı 5 milyon. 1 milyon 20 bin vatandaşımız, 'ben borcumu ödeyeceğim' dedi, ödeyemediği için davalar açıldı. 525 bini mahkum oldu. 89 bin vatandaş hapse girdi çıktı. Çocuğunun dershane parasını yatıramadığı için 3 ay hapse giren bir babanın dramı var. Vatandaş böyle borç batağındayken ben nasıl proje üretmem... Bu faizlerin yüzde 80'ini sileceğiz, vatandaşı borç batağından kurtaracağız. Diyorlar ki, 'kaynağı ne.' Kaynağı sıfır, herhangi bir yükü yok. Bankalar tahsil edemedikleri borçları varlık yönetim şirketlerine satıyorlar. Varlık yönetim şirketlerini kaldırıyoruz. En ufak endişeniz olmasın. Biz 'yapacağız' dedikten sonra bu olacaktır ve yapacağız."

- "Mazotun litresi 1,5 lira olacak"

Kılıçdaroğlu, çiftçinin dünyanın en pahalı mazotunu kullandığını belirterek, çiftçilere mazotun litresini 1,5 liradan vereceğini ifade etti.

Kendilerine "kaynağını nereden bulacaksın? diye sorulduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Mazotun rafineri çıkış fiyatı 1 lira 21 kuruştur. Biz 1,5 liradan vereceğiz. Devletin zararı yok burada. Sen elmas, yakut, pırlantada, vergiyi sıfırladın. Ben de diyorum ki, sen pırlantadan vergiyi sıfırladıysan ben de mazotta sıfırlayacağım neden sıfırlamayayım. Kim kazanacak? Çiftçi kazanacak" dedi.

Hollanda'nın, Konya'dan küçük bir ülke olmasına karşın yıllık tarım ürünü ihracatının 150 milyar dolar olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu. "Türkiye'nin ise 12 milyar dolar. Neden biz Hollanda kadar en azından tarım ürünü ihraç etmiyoruz? Siyaset halka çalışsaydı biz de 150 milyar dolarlık tarım ürünü ihraç edebilirdik. Halkın cebi dolacak. Onun parası olacak ki huzur içinde yaşasın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, çiftçinin üretemediğini dile getirerek, "Dünyanın en pahalı mazotunu veriyorlar, samanı bile ithal ediyoruz. 49 milyar dolar tarım ürünü ithal ediyoruz. Çiftçi, bunun yarısı kadar üretse daha fazla gelir sahibi olacağız" ifadesini kullandı.

Güzel, huzurlu bir Türkiye oluşturacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, genç yaşlı demeden sandığa bayram havası içinde gidilmesini istedi.

Demokrasiyi güçlendirerek Türkiye'de tarih yazacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Tarih yazmaya başladık ön seçim yaptık. Biz demokrasiyi savunuyoruz. 'Kaynak nerede' diye soranlara siz sorun. '17 milyon yoksul var' diyorum, seslerini çıkarmıyorlar. '6 milyon 200 bin işsiz var, 1 milyonun üzeninde açlık sınırında olan vatandaş var' diyorum, 'doğru değil' demiyorlar. Sadece şunu söylüyorlar 'kaynağı nereden bulacaksınız.?' Kaynağı bulacağız, halka dağıtacağız, emekli köylü, esnaf yararlanacak, refahı tabana yayacağız kimsenin endişesi olmasın. Türkiye, kaynakları itibarıyla bütün sorunlarını çözecek kapasitededir."

Kılıçdaroğlu, iktidarın ilk 100 gününde "temiz ahlak yasası"nın ilk çıkaracakları kanun olacağını belirterek, ilk 6 ayda ise kesin hesap komisyonu kuracaklarını, bunun başkanının AK Parti'den olacağını, hesabı millete vereceklerini söyledi.

Vatandaşlardan 7 Haziran'da sandığa gitmelerini isteyen Kılıçdaroğlu, "Kendiniz, aileniz, çocuklarınız için altı oka basacağınız her mühür, yaşanacak Türkiye'ye 'merhaba' olacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından kalabalığa karanfil attı, Balıkesir adaylarıyla alandakileri selamladı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.