Chp'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

Chp'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:- "Belli ki sayın Cumhurbaşkanı savcılara şimdi 'Çağırın' talimatı veriyor. O 'Çağırırlarsa' sözü, 'Çağırın' talimatıdır. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gök kubbeyi dar ederiz"- "CHP Genel Başkanı, Tayyip Erdoğan'ın

ANKARA (AA) - CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Belli ki sayın Cumhurbaşkanı savcılara şimdi 'Çağırın' talimatı veriyor. O 'Çağırırlarsa' sözü, 'Çağırın' talimatıdır. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gök kubbeyi dar ederiz." dedi.

Tezcan, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün üçüncü gününün sonunda, Kızılcahamam ilçesi girişindeki kampta düzenlediği basın toplantısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendirdi.

"Belli ki her geçen gün AK Parti Genel Başkanı'nın telaşı, korkusu, kaygısı daha fazla artıyor" iddiasında bulunan Tezcan, "Biz yürürken her gün bir yeni adaletsizliğe imza attığını görüyoruz. Biz adalet ararken AK Parti Genel Başkanı Türkiye'yi bir yeni adaletsizliğin eşiğine taşıma kararlılığında." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının hiçbir yerinde "Türkiye'de adalet var, niye yürüyorsunuz?" diyemediğini belirten Tezcan, "Tam tersine 'Adalet sokaklarda aranmaz' diyor. Yani adaletin olmadığını kendisi de biliyor." ifadesini kullandı.

Tezcan, adliyeden, yargıdan, Meclisten ve hukuktan adaletin çıkarıldığını ileri sürerek, adaleti arayacakları yerin halkla beraber meydanlar ve sokaklar olduğunu söyledi.

İstanbul'a kadar adalet arayışını toplumun en geniş kesimleriyle birleştirerek, sürdüreceklerini belirten Tezcan, şöyle devam etti:

"AK Parti Genel Başkanı burada adeti olduğu gibi yine savcılara ve hakimlere talimat vermiş. Aslında yaptığı açıklama, 'Anamuhalefet partisi genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın' talimatıdır, savcılara. Sayın Erdoğan'ın bu örtülü talimatlarını biz daha önce biliyoruz. Bunu basın mensupları için işaret etti. 'Hesabını vereceksiniz.' dedi ve hemen savcılar harekete geçtiler, gazetecileri tutukladılar. Başkaları için talimat verdi. Aynı şekilde savcılar bunu talimat olarak algıladılar, hareket ettiler. Şimdi de adalet yürüyüşünden duyduğu korku nedeniyle örtülü olarak, 'Yarın savcılar seni de çağırırsa' diyor. Biz değil saray savcılarının bizi çağırmasından korkmak, bütün şer güçlerini bir araya getirip, üzerimize gelseniz de mazlumların adalet isteğini yükseltmeye devam edeceğiz."

Adalet mücadelelerinin bitmeyeceğini kaydeden Tezcan, "Adaleti yok ettikleri bir yerde Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi tek adam diktatörlüğüne teslim alma çabasına pabuç bırakmayacağız. Yok öyle yağma. CHP Genel Başkanı, Tayyip Erdoğan'ın tehditlerinden, şantajlarından, baskılarından korkmuyor, korkmayacak. Bu ülkede mazlumların sesi olan cesaretli bir sese ihtiyaç var. İşte Kemal Kılıçdaroğlu o cesaretli sesin ta kendisidir. Sayın Erdoğan duysun bunu." açıklamasında bulundu.

Tezcan, gazetecilerin, "Sayın Cumhurbaşkanı 'Çağırabilir' dedi. Çağırırsa gider misiniz?" sorusuna, "Belli ki sayın Cumhurbaşkanı savcılara şimdi çağırın talimatı veriyor. O 'Çağırırlarsa' sözü, 'Çağırın' talimatıdır. Böyle bir şeye cesaret ettiklerinde gök kubbeyi dar ederiz. Türkiye o kadar baskıya ve zorbalığa teslim olacak noktada değil, gök kubbeyi dar ederiz." yanıtını verdi.

Demokrasi, hukuk ve özgürlük kavgası verdiklerini vurgulayan Tezcan, "Sarayın savcılarına teslim olmamaya kararlıyız, bu kararlılıkla da devam edeceğiz." dedi.

- Bugünkü etap tamamlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki yürüyüşünün üçüncü gününü tamamlayarak, geceyi geçireceği Kızılcahamam ilçesi girişindeki kamp alanına geldi.

Kılıçdaroğlu,'nun yürüyüşüne sanatçı Füsun Demirel ve Melike Demirağ da eşlik etti.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun, doktoru tarafından yürüyüş öncesi ve yürüyüşe ara verilen ana molalarda rutin bir şekilde tansiyonun ölçüldüğü ve muayene edildiği belirtildi. Ayrıca Kılıçdaroğlu için bir beslenme şekli ve düzenin de oluşturulduğu, protein ağırlıklı gıdaları almasına karar verildiği öğrenildi.

Bugünkü etabın 16 kilometre sürdüğü belirtilirken, Kılıçdaroğlu'nun günlük yürüyüş mesafesinin ise yol güzergahının durumuna göre belirlendiği kaydedildi.

Bu arada İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın bir mola sırasında gittiği petrol istasyonundaki lavaboda başını kapıya çarptığı belirtildi. Başında sıyrıklar oluşan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Tanal'a, doktor olan milletvekili Ali Şeker müdahale etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.