Chp'nin, Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü

Chp'nin, Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü
"Olayı küçümseyen, lütufmuş gibi gösteren söylemleri şiddetle reddediyoruz"- "CHP son derece barışçıl bir eylemle sesini duyurmaya Türkiye'de adaleti tesis etmeye çalışıyor"

TBMM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına yönelik tepki yürüyüşüne ilişkin, "Olayı küçümseyen, lütufmuş gibi gösteren söylemleri şiddetle reddediyoruz." dedi.

Gök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun tepki yürüyüşünün 4. gününün geride kaldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bugünkü yürüyüşünün bir bölümünü yağmur altında gerçekleştirdiğini ifade eden Gök, şunları kaydetti:

"Adalet yürüyüşü uzun solukludur. Biz her türlü mücadeleyi göze alarak bu yola çıktık. Herkesin adaletten pay almaya hakkı var. Toplumun her yerinden adalet feryatları yükseliyor. AKP'li milletvekilleri içinden dahi 'Yeter artık' diyenler var. Dolayısıyla bu adalet ihtiyacı sadece CHP'nin sorunu değildir, tüm toplumumuzun sorunudur ve herkesin buna bu ölçüde yaklaşması lazım. Olayı küçümseyen, lütufmuş gibi gösteren söylemleri şiddetle reddediyoruz. CHP son derece barışçıl bir eylemle sesini duyurmaya Türkiye'de adaleti tesis etmeye çalışıyor. "

- "Tıp dünyasına 'psikolojik zehirlenme' diye bir kavram kattı"

Levent Gök, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, TBMM Genel Kurulunda "Manisa'da askeri kışladaki zehirlenme şüphesine ilişkin" Hükümet adına yaptığı bilgilendirmenin hiçbir şekilde tatmin edici bir açıklama olmadığını savundu.

Işık'ın, olayın mahiyetini ve vehametini kavramayan, "üzerine fazla gidilmesin" tarzında bir konuşma yaptığını öne süren Gök, "Durum öyle değil. 23 Mayıs'ta, 25 Mayıs'ta hadiseler var. CHP'nin 12 Haziran'da bu olayın araştırılması için verdiği önerge var. AKP oylarıyla reddedilmiş bu önergeden 5 gün sonra bu olay meydana geliyor. Yüzlerce askerin zehirlendiğini öğreniyoruz." ifadelerini kullandı.

Gök, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in yaşanan vakalarla ilgili açıklamalarını da eleştirdi.

Devletin yöneticilerinin doğru bilgileri paylaşmadığını iddia eden Gök, "Sayın Manisa Valisi, tıp dünyasına psikolojik zehirlenme diye bir kavram kattı. Bugün bakan ise bakteriyel bir enfeksiyonun olduğunu söyledi. Bu şirketin daha baştan sözleşmesinin iptal edilmesi gerekirdi." diye konuştu.

Levent Gök, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, zehirlenme vakalarına ilişkin ilgili şirketin sözleşmesinin yalnız Manisa'daki olayla ilgili fesh edildiğini açıklamasının yanlış bir uygulama olduğunu savundu.

Diğer bakanlıklarla ilgili tablonun da riskler taşıdığını, bunun göze alınamayacağını ifade eden Gök, "Bu vahim bir tablodur. Diğer yerlerde benzer hadiselerin yaşanması halinde sorumlusu Sayın Bakandır ve devlettir. Bu olaylar önemli ve ciddidir. Askerlerimiz kendilerini devletine emanet etmiş. Bunun üzerine korkmadan gitmek lazım. İhaleyi alanlar nasıl aldı, arkasındaki güçler kim, niçin bu bozuk gıdaları askerlerimize yediriyorlar? Bunların hesabının korkmadan sorulması lazım biz de bunun peşindeyiz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.