Çağlar Baştoklu

Çağlar Baştoklu

Chp’nin Konya’daki Durumu

Chp’nin Konya’daki Durumu

Yerel seçimler yaklaşırken, siyasi partilerimizin belediye başkan adayları heyecan veren projelerini farklı platformlarda halkımıza açıklamaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde yerel bir televizyon kanalımızda CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı İbrahim Işık’ı dinleme fırsatı buldum. Önemli projelerini ekranlardan izleyicilerle paylaştı.

Selçuk Üniversitesi Harita-Kadastro Mühendisliği’nden 1983 yılında mezun olduğunu belirten Işık, sözlerine belediyeciliğe uzak bir isim olmadığından bahsederek başladı, kamu kurumlarına ve birçok belediyeye arazi toplulaştırma, proje, kamulaştırma gibi imar uygulama işleri yaptığından bahsetti. Köy ve beldelerimizde sanayi alanları oluşturulması, tarım ve hayvancılığın desteklenmesi, hava kirliliği ve ulaşım sorunun ortadan kaldırılmasına yönelik önemli projelerini açıklayarak, belediye başkanlığını kazandığı takdirde imar rantına kesinlikle prim vermeyeceklerini ve belediyecilikte insan odaklı anlayışı benimseyeceklerini ifade etti.

CHP Meram Belediye Başkan adayı ise Ramazan AYDIN. Emekli öğretmen olan Aydın; çocuklara, yaşlılara, kadınlara ve eğitime yönelik sosyal projeleri ile oldukça dikkat çekiyor. Selçuklu Belediye Başkan adayı Hüseyin YAĞCI. İlçe yöneticileri ve kadın kollarının çalışkan bayanları ile birlikte seçim kampanyasını yoğun bir şekilde yürütüyor.

Merkez dışında kalan ilçelerde ise değişen Büyükşehir Yasası ile CHP adına çok daha farklı heyecan ve rekabet koşulları ortaya çıkmış görünüyor. Önceki dönemlerde 5 dönem Güneysınır Belediye Başkanlığı yapmış olan duayen siyasetçi Mehmet YAKICI’nın son yerel seçimlerde kıl payı kaçırmış olduğu Belediye Başkanlığını bu sefer kazanacağından hiç kuşku duyulmuyor. CHP’lilerin kazanacaklarından kuşku duymadıkları bir diğer yer Derbent. Derbent’te daha öncede belediye başkanlığı yapmış olan emekli öğretmen İsmail FİDAN geçmişte yapmış olduğu başarılı hizmetlerden ötürü halkın tercihinin kendisinden yana olacağını düşünüyor. Ereğli’de hukukçu kimliği ile ön plana çıkan Köksal FİLORİNALI, sosyal belediyecilik anlayışını CHP ile tekrar Ereğli’de hakim kılabilmek için var gücüyle çaba gösteriyor. Hüyük’te halkın desteğini arkasına alan yörenin sevilen ismi Ahmet Refik ŞENÖNDER, Doğanhisar’da eski ilçe başkanı Zeki BÜCÜK gecesini gündüzüne katarak, seçimleri kazanabilmek adına çalışmalarına devam ediyorlar. Emekçi, işçi kenti Seydişehir’de geçmişte Ankara’da bürokrasinin önemli kademelerinde görev yaparken hemşerilerimizin  sorunlarına canla başla sahip çıkan  Muzaffer ÖZDEMİR, Karapınar’da Eczacı ve İşadamı Ahmet SEZER, 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde iddialarını ortaya koyarak seçimleri kazanabileceklerine inanıyorlar. Edindiğim izlenimlerden yola çıkarak CHP’nin Konya’daki durumunu kısaca analiz etmeye çalıştım. 
Seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Seçmenler hür iradeleri ile kendilerini en iyi yöneteceklerine inandıkları insanlara oy verecekler. Kazananlar olacak, kaybedenler olacak. Huzur, güven ve kardeşlik duygularına çok daha fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemize, kentimize ve insanlarımıza iyilikler getirmesini temenni ederim.       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Çağlar Baştoklu Arşivi
SON YAZILAR