Uğur Özteke

Uğur Özteke

CHP’yi duyunca AK Parti'ye kızmıyorum…

CHP’yi duyunca AK Parti'ye kızmıyorum…

Bizi dikkatli izleyen okurlarımız büyüklerimiz farkındalar. Siyaset arenası gittikçe ısınırken biz seçimin s’sine bile değinmek istemiyoruz.

Niye?

Biz geri zekâlı mıyız?

Bugünlerde siyaset ile ilgili ne yazsak okunur. Hele hele AK Parti ile ilgili siyasi yazı yazdık mı en çok biz okunuruz. Ama Allah sizi inandırsın işin ucu kaçmış durumda.

Değerli insanlardan, büyüklerimizden, siyasilerimizden ve siyaset yapmak isteyen kendini bilen insanlardan özür dilerim. Ama ne olur beni affedin. Bugün yolda görseniz selam vermeyeceğiniz onca insan ne acıdır ki bugün aday adayı.

Ya şehri yönetmek, ülkeyi yönetmek size kaldı ise biz zaten bitmişiz.

Bu kalitesizlikten dolayı da siyasetten sıtkım sıyrıldı.

Yine dün sabah tam bu duygularımı bir dostum ile paylaşırken CHP’de aday adayı sayısının 40 olduğunu öğrendik.

Güler misin ağlar mısın?

Allah’tan CHP Konya’dan bir vekil çıkartacak. Ya da şöyle diyelim düzeltelim CHP bugünkü konumu ile Konya’dan çıkartsa çıkartsa 1 vekil çıkartabilir. 1.5 demez. Ama bakın aday adayı sayısı dün itibari ile 40 olmuş.

O zaman AK Parti’nin 206 aday adayı olması normal.

Neyse ben gene bu siyasetten zevk almıyorum. Listeler netleşinceye kadar da sabretmeye çalışacağım.

19 MAYIS’IN VELİLERİ DERTLİ

Benim okulum. Evet gururla her yerde her zaman ifade ettiğim benim ilkokulum Şems Parkı’nın yanı başındaki o güzelim 19 Mayıs İlkokulu’nun öğrenci, öğretmen, yönetici ve velileri son yıllarda oldukça sıkıntılı günler geçirdiler.

Geçenlerde bu okulda evladı bulunan bir veli de bizimle şunları paylaşıyordu;

“Uğur Bey biliyorsunuz yeni yapılan ve İmam Hatip yapılan 19 Mayıs İlkokulu’ndan kovularak çocuklarımız eski köhne ve eğitim açısından son derece sağlıksız İsmet Paşa İlkokulu’na taşındı. Şartlar o kadar çok kötüydü ki tepkilerimiz üzerine valimiz okula geldi ve durumu gördü. Bodrumda yapılan eğitin ortamını, tuvaletlerin pis ve dışarıda olduğunu görünce ‘acilen bu okulu bu şartlardan kurtarmamız lazım’ dedi. Dedi dedi de Sayın Valimiz aradan 1,5 yıl geçti ne oldu? Sadece okulun pencereleri değişti o kadar. Hadi bunlardan geçtik gerçekten zor şartlarda orda çocuklarımız eğitim görüyor. Okuldan dün bir yazı göndermişler bende size fotosunu çektim gönderdim. Hem bu kadar rezil şartlarda çocuklara eğitim aldırmaya çalışıyoruz hem de okul sanki modern bir ortamda eğitim yapıyormuşuz gibi bir de bizden para istiyorlar. Yazıyı okuyunca şunu anladım Vali beyin 1.5 yıl önce söz verdiğini demek bizim paramızla yapacaklarmış. Yazık bu vatandaşla alay etmektir. 3 tane modern İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi dip dibe iken o yörede göndereceğimiz berbat ortamı olan ve sağlık açısından son derece riskli tuvaletleri dışarıda olan bir ilkokula mahkum edilmek gücümüze gidiyor. Bu konuyu dile getirseniz çok sevinirim saygılarımla…”

***

Eğitim bizim her şeyimiz. Milli eğitim yöneticilerimiz sıkıntı var ise zaten bu işi Vali Bey’e bırakmadan yapacaklardır diye inanıyor ve velimizin isteğini de yetkililerimize aktarıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın vicdanı tohumdaki öz gibidir, öz olmadan tohum filizlenemez, gelişemez.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yeşil Meram Kavşağı’nda sağa dönüş noktalarında uygunsuz park yapmadığımız zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR