'CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmek siyasi oportünistliktir'

'CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmek siyasi oportünistliktir'
CHP Grup Başkanvekili Altay, "Genel Başkanımızın söylediği bir cümlenin yarısını alarak CHP'ye saldırmak, CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmek siyasi oportünistliktir" dedi

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına karne alan öğrencilere iyi bir tatil dönemi dileyerek başlayan Altay, kendisinin de bir öğretmen olduğunu hatırlattı. Atalay, AK Parti iktidarının yanlış politikaları nedeniyle eğitim sisteminin bozulduğu eleştirisinde bulundu.

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği iddiasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama kararı uyarınca gözaltına alınmasına da değinen Altay, bunun 78 milyona verilmiş bir gözdağı olduğunu ileri sürdü.

Altay, "Yönetimden hoşnut olmayana 'terörist', yönetimden müşteki olana 'paralel', yönetimi eleştirenlere 'darbeci' diyerek, AKP günahlarından kurtulamaz. Bu şekilde AKP ve onun kurucusu siyasi ömrünü uzatamaz. Kendilerine karşı olan herkesi terörist, paralel ve darbeci diye itham ederek, Recep Tayyip Erdoğan'a başkanlık yolu açılamaz." dedi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Altay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Devlet Memurları Kanunu'nda değişikliğe ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, nasıl bir değişikliğin planlandığını bilmediğini ancak iktidarın hedefinin güvenceli çalışma ortamını kaldırmak olduğunu savundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Doğu ve Güneydoğu'da bir merkez ve buna bağlı bir kaç ilden oluşan yeni bir ekonomik modelden bahsettiğinin ifade edilmesi üzerine de Altay, bunun CHP'nin Merkez Türkiye projesinin bir minyatürü olduğunu, iktidarın bunu başarabileceğine ihtimal vermediğini söyledi.

"Dağıtılan bildiri ile meşgul değiliz"
Altay'a, CHP Milletvekillerinin cezaevlerinde terör örgütü mensubu tutuklu ve hükümlülerle görüştüğüne ilişkin tartışmalar ve görüştüğü ileri sürülen milletvekillerinin isimlerinin yer aldığı broşürler da hatırlatıldı.

Milletvekillerinin ve Meclis'in ilgili komisyonunun üyelerinin cezaevlerinde inceleme yaparken tutuklu ve hükümlülerin siyasi menşeine bakamayacaklarını ifade eden Altay, şöyle konuştu:

"Bir hak ihlaline uğradığını iddia eden herkesle AK Parti'li, MHP'li, CHP'li ve HDP'li milletvekilleri görüşmüştür. Genel Başkanımızın söylediği bir cümlenin yarısını alarak CHP'ye saldırmak, CHP'yi terör örgütleriyle ilişkilendirmek siyasi oportünistliktir. Ve kamuoyunda itibar görmemiştir. Keçiören'de dağıtılan bildiri ile meşgul değiliz. Bunlar şarlatanlıktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.