Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne 29 Milyon Liralık Yatırım

Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne 29 Milyon Liralık Yatırım
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Sarıkamış'taki şu anki tesisi komple yeniliyoruz. 14 milyon lira Kültür ve Turizm Bakanlığından getirdik. 10 milyon lira Gençlik ve Spor Bakanlığından getirdik. Bir 5 milyon lira daha gelecek. Yani 29 m

KARS (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne ciddi yatırım yapacaklarını belirterek, "Sarıkamış'taki şu anki tesisi komple yeniliyoruz. 14 milyon lira Kültür ve Turizm Bakanlığından getirdik. 10 milyon lira Gençlik ve Spor Bakanlığından getirdik. Bir 5 milyon lira daha gelecek. Yani 29 milyon lira yatırımı ile bu tesisleri yenileme adına bir iş yapacağız. Çünkü Sarıkamış turizmi canlı olursa, buradaki esnafın yüzü gülüyor, gençlerimiz orada çalışıyorlar." dedi.

Bakan Arslan, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra AK Parti Sarıkamış İlçe Seçim Bürosu'na geçti.

Burada Sarıkamışlıların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin başarılı olmasını istediğini belirterek, Sarıkamışlı'nın, ilçelerinin yanı sıra Kars'ın ve Türkiye'nin daha fazla büyümesini arzu ettiğini vurguladı.

Arslan, "Sarıkamışlı, Türkiye daha fazla mazlumlara, mağdurlara umut olsun diye, dertleniyor. 15 yıldır bu gücü, bu desteği veriyorsunuz. Allah sizden razı olsun. Biz sizin derdinizin, memleketinize, insanınıza, insanımıza hizmet gelmesi olduğunu biliyoruz. Allah'a şükür Kars'ta da ilçelerimizde de olağanüstü bir yatırım hamlesi başlattık. Çokta güzel sonuçlar alıyoruz." diye konuştu.

AK Parti'deki her neferin taş üstüne taş koyma uğraşında bulunduğunu anlatan Bakan Arslan, Kars ve ilçelerinde ulaşıma önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Arslan, Sarıkamış'ın kış memleketi, turizm memleketi olduğunu belirterek, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan ve kristal karın yanı sıra sarıçam ormanları ile göz dolduran Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne yapılacak yatırımları değindi.

Söz konusu merkezin tamamen yenileneceğine dikkati çeken Arslan, "Sarıkamış'taki şu anki tesisi komple yeniliyoruz. 14 milyon lira Kültür ve Turizm Bakanlığından getirdik. 10 milyon lira Gençlik ve Spor Bakanlığından getirdik. Bir 5 milyon lira daha gelecek. Yani 29 milyon lira yatırımı ile bu tesisleri yenileme adına bir iş yapacağız. Çünkü Sarıkamış turizmi canlı olursa, buradaki esnafın yüzü gülüyor, gençlerimiz orada çalışıyorlar." ifadelerini kulandı.

Halk oylamasına da değinerek, halkın kendilerine desteğinin artacağına işaret eden Arslan, seçim bürosundaki görevlilere şöyle hitap etti:

"Eminim ki insanımız dünden daha fazla destek verecek. Yeter ki sizler meramımızı doğru anlatın. Gerçekten bu sefer biz Sarıkamış'tan az bir fark değil çok büyük bir farkla rekor bekliyoruz. Çünkü hemşehrilerimizin yüzündeki ifade, gülümseme, o gönlünden gelen samimiyet 'evet, ben kendi geleceğime çocuklarımın, torunlarımın geleceğine sahip çıkacağım' diyor. Biz diyoruz ki nasıl ki ecdat bu topraklarda gözünü kırpmadan şehit oldu, bu toprakları vatan olarak bize emanet bıraktı, o sorumluluğu omuzlarımıza yükledi biz de inşallah daha iyi şekilde çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sarıkamışlı geçmişte olduğu gibi bugün de iradesinin, geleceğinin arkasındadır. Sarıkamış dünden daha fazla iradesine ve geleceğine sahip çıkıyor. Biz de inşallah onların evladı olarak onlarla geleceğimize sahip çıkacağız."

Arslan, konuşmasının ardından Kars il merkezine geçerek, esnaf ziyaretini sürdürdü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.