Çiftçilerin çöplük tepkisi

Çiftçilerin çöplük tepkisi
YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı, Aşağı Cumafakılı, Karabalı ve Sorgun arasında yol kenarına atılan çöpler civarda tarlası bulunan çiftçiler tarafından...

YOZGAT (AA) - Sorgun'a bağlı, Aşağı Cumafakılı, Karabalı ve Sorgun arasında yol kenarına atılan çöpler civarda tarlası bulunan çiftçiler tarafından tepki çekiyor.

Çiftçilik yapan Abdullah Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle rüzgarlı havalarda uçuşan poşetlerin, ekili alanlarda büyük bir çevre kirliliği yarattığını belirterek, durumu Sorgun Belediyesine defalarca anlattıklarını ancak hiçbir çözüm üretilmediğini söyledi.

Uçuşan poşetlerin yöredeki tüm tarlaları işgal ettiğini, tarlaların sürülmesi ve hasat döneminde bu durumun kendilerini zorladığını ifade eden Gencer, "Şöyle çevreye bir bakın. Her taraf poşet denizine dönmüş. Bu duruma Sorgun Belediyesinin bir çözüm bulması gerekir. Biz sık sık tarlalarımızı kirleten poşetleri topluyoruz ama bu köklü bir çözüm değil. Yetkililerin buna bir önlem almasını istiyoruz." dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise çevreye yayılan poşetleri sık sık temizlettiklerini, dağılmaması için çöplüğün çevresinde önlem aldıklarını kaydetti.

Soruna kısa sürede köklü bir çözüm getireceklerini vurgulayan Şimşek, "Alınan önlemlere rağmen rüzgarın çok güçlü olduğu günlerde yine de poşetler çevreye yayılıyor. Bunun önüne geçmek için oraya bir paketleme tesisi yapacağız. Tesisin yapılacağı yerin istimlak işlemleri bitti. Bir süre sonra makinelerimizi alıp, çöpleri orada paketleyerek, Yozgat’ta katı atık tesislerine göndereceğiz. Böylelikle bu sorun ortadan kalkmış olacak." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.