Murat Güzel

Murat Güzel

Çifte müjde

Çifte müjde

Yaklaşık 20 gün sonra günlük yazılarımıza tekrar başladık. Aradan geçen bu süre zarfında Türkiye’de ve Konya’da birçok önemli gelişme yaşandı hiç kuşkusuz. Siyasi partiler seçim beyannamelerini peşi sıra açıkladılar sözgelimi, milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında sahaya inerek vatandaşlarla görüşmeye başladı. Anlayacağınız 7 Haziran’da yapılacak seçimle ilgili siyasi partilerin çalışmaları hızlandı.

Günlük yazılara verdiğimiz ara dolayısıyla gündeme geciktiğim düşünülebilir gerçi, ama ülke seçim atmosferine girdiğinden beri birçok meselenin derin dondurucuya kaldırıldığı da aşikar. Bu hususu gözeterek bir yazar için Türkiye’de ve Konya’da gündeme gecikmenin asla mümkün olmayacağını bile söylemek mümkün.

Aradan geçen sürede Konya açısından iki önemli gelişme yaşandı diğer yandan. Bu gelişmelerden ilki hiç kuşkusuz Ulaştırma Bakanlığı’nın Konya’ya verdiği metro müjdesiydi. İki farklı aksta inşa edilecek metronun Konya şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağını düşünüyoruz. Buna karşın, Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği metro müjdesi beraberinde Konya kamuoyunda çeşitli tartışmalar da doğurdu. Bu tartışmaları önümüzdeki günlerde daha detaylı ele almayı düşündüğümüz için şimdilik bu tartışmaların varlığına işaret etmekle yetiniyoruz.

Konya için ikinci önemli gelişme ise 2009 yılından beri yapımı gündemde olan Konya’nın e-devlet başkentliği idi. Yeni uydu projeleri sebebiyle Kozağaç’ta bu iş için tahsis edilen arsaya bina yapımı ödenek yetersizliği sebebiyle ertelenmişti. Türksat’tan yapılan son açıklama artık bu proje için daha fazla beklenmeyeceğini müjdeledi. Böylelikle Konya, hem Türkiye’nin kara kutusu olacak; hem de Hititler’den günümüze üçüncü kez var olan devlete bir şekilde başkentlik yapma bahtiyarlığını yaşayacak.

Konya olarak bu seçimlerden şimdilik bu iki müjdeyle yetinmemiz gerekecek sanırım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR