Çiftlere evlilik öncesi eğitim kitabı dağıtılacak

Çiftlere evlilik öncesi eğitim kitabı dağıtılacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında hazırlanan 200 bin kitap, belediyelerdeki nikah işlemleri sırasında çiftlere verilecek

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan Evlilik Öncesi Eğitim Programı materyalleri, belediyelerdeki nikah işlemleri sırasında çiftlere verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" kapsamında geçen yıl imzalanan protokol çerçevesinde basılan kitabın tanıtımı için Bakanlıkta toplantı düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, tanıtım toplantısındaki konuşmasında, projenin hayata geçirilmesinde emeği olan ve sahiplenen TEB'e ve çalışmayı yürüten ilgililere teşekkür etti.

Ersoy, Bakanlığın, medeniyetin gelecek kuşaklara daha sağlıklı, özgüvenli şekilde taşınabilmesi için gerekli sorumlulukları üzerine aldığını dile getirdi.

Sağlıklı toplumun önemine vurgu yapan Ersoy, aile kavramının hassasiyetinin topluma hissettirilmesi gerektiğini kaydetti. Bu alanda yapılacak her çalışmanın benimsenmesinin önemine değinen Ersoy, "Bakanlık olarak, bir taraftan temel değerlerimizin geleceğe taşınması açısından, diğer taraftan devletimizin gerçek anlamda ihtiyaç sahiplerine şefkat ve merhamet elinin en sıcak, samimi şekilde ulaşabilmesi bakımından aldığımız sorumluluğun farkındayız." diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin de işbirliği kapsamında 200 bin kitap basıldığını belirterek, kitapların basımının devam etmesi için TEB'in desteğini almak istediklerini söyledi.

"Bizler çok okuyan bir toplum değiliz ama özellikle evlilik öncesi kitaplar çok okunası kitaplar, görselliği olan kitaplar." diyen Şahin, kitabın içeriğinin çok zengin olduğuna işaret etti.

Toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ve Bakanlık çalışanları katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında 12 Kasım 2015'te protokol imzalanmıştı. Protokolle, Türkiye'deki evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin evlilik hayatına hazırlanmaları, ailelerin ve bireylerin iktisat okuryazarlıklarının artırılmasına yönelik devam eden ve yeni açılacak projelerde işbirliği sağlanması kararı alınmıştı.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.