Mehir Vakfı, 20 bin gencin yuva kurma hayalinin gerçekleşmesine vesile oldu

Mehir Vakfı, 20 bin gencin yuva kurma hayalinin gerçekleşmesine vesile oldu
Evlenmek isteyen dar gelirli çiftlerin hayalini gerçekleştiren Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, yurt içi ve yurtdışında yaşayan çiftlere destek olmaya devam ediyor.

1995 yılından bu yana 18-40 yaş aralığında nişanlı olan ve evlenmek isteyen dar gelirli çiftlere yuva sahibi olmaları konusunda yardımcı olan Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, bir evin ihtiyacı olabilecek tüm eşyaları bağışçılarının yardımıyla temin ediyor. Derneğin kuruluşu ve amacından bahseden Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Müdürü Güler Pekkendir, “Gençleri Evlendirme ve Mehir Derneğimiz 1995 yılında Mustafa Özdemir başkanımızın, eşi Fadime Özdemir Hanımefendi’ye gelen talepler doğrultusunda kuruldu. 1996 yılında ise resmi dernek ünvanı kazandı. O günden bu yana 18-40 yaş aralığında ilk resmi evliliğini yapacak olan ve asgari ücreti geçmeyen gelire sahip nişanlı çiftlerimizin yuvalarını kurmaya şahitlik ediyoruz. Biz de arabuluculuk hizmeti verilmiyor. Nişanlı çiftimiz nikâh tarihini aldıktan birkaç gün sonra başvurmaları gerekiyor. Bizim düğün, kına ve nişan organizasyonumuz bulunmuyor. Kurulduğumuz günden bu yana 20 bin çiftimizi evlenmesinde vesile olduk. Çiftlerimizin evlenip yuva sahibi olması bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

“DEPOMUZDA BULUNAN TÜM ÜRÜNLERİMİZ SIFIR OLUYOR”

Evlilik hazırlığında olan bir çiftin ihtiyacı olabilecek tüm ürünleri temin ettiklerini ifade eden Güler Pekkendir, “Bir evin ihtiyacı olabilecek çay kaşığından koltuk takımına, perdeden kıyafete, yatak odasından halıya kadar aklınıza gelebilecek her şeyi alıyoruz. Nikâh, düğün ve kına için gerekli olan gelinlik, damatlık, kaftan, ayakkabı, abiye ve çanta gibi ürünleri onlar için temin ediyoruz. Depomuzda bulunan tüm ürünlerimiz sıfır oluyor. Yani hiç kullanılmamış ürünlerden oluşuyor. Kolilerimizde ve diğer ambalajlı ürünlerimizde vakfımızın logosu bulunmuyor” diye konuştu.

dsc-0067.jpg

BAŞVURU KANALLARI ÜZERİNDEN İLETİŞİM SAĞLANIYOR

Başvuru yöntemlerini anlatan Güler Pekkendir, “Çiftlerimiz 81 il ve 922 ilçenin müftülükleri, diyanet vakfı aracılığıyla bizlere başvurabilir. İki ilde temsilciliklerimiz bulunuyor. Birisi Kütahya diğeri ise İstanbul’da hizmet veriyor. Ayrıca, web adresimiz olan https://www.mehir.org/ üzerinden form doldurarak da başvuru yapabilirler” ifadelerini kullandı.

DİN, DİL VE IRK AYRIMI YAPILMIYOR

Gerekli şartları sağlayan çiftlere yardımcı yardımcı olduklarının altını çizen Güler Pekkendir, “Başvuru işleminden sonra gerekli olan araştırma işlemeleri yapılıyor. Kredi puanları tutan genç nişanlı çiftlerimizin yuvalarını kurma konusunda yardımcı oluyoruz. Derneğimizin yurt dışında da çalışmaları devam ediyor. Din, dil ve ırk ayrımı yapmıyoruz. Sultanbeyli’nde Filistinli 100 çiftimizin evlenmesi konusunda yardımcı olmuştuk. Yurt dışı programlarımız genelde toplu organizasyonlarımızla gerçekleştiriliyor. Pandemi döneminde toplu düğünlerimize ara vermiştik. Ama daha sonra tüm hızımızla kaldığımız yerden devam ettik” şeklinde konuştu.

dsc-0074.jpg

DEPREM BÖLGESİNİN,

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Deprem bölgesi olan Hatay’da hayalleri enkaz altın da kalan çiftlere tolu bire düğün organizasyonuyla yardımcı olduklarını vurgulayan Güler Pekkendir, “06 Şubat’ta yıkıcılığı büyük 2 deprem yaşadık. Hayalleri enkaz altında kalan çiftlerimizin bu hayallerini gerçekleştireceğiz. Hatay Reyhanlı bölgesi başta olmak üzere birçok bölgede çalışmalarımız olacak. Örneğin, bu çalışmalardan birini 16 Eylül Cumartesi günü Hatay’da 100 çiftimizi evlendireceğiz. Bu konuda 7 kurum ve kuruluşla iş birliği içerisinde olacağız. Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfına, katkılarından ötürü proje ortaklarımız olan: Hatay İl Müftülüğümüze, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubemize, Türkiye Diyanet Vakfı Konya Şubemize, Mehir Aile Derneğimize ve Reyhanlı Belediye’si ortaklığında yürütülecek olan bir proje ifadelerini kullandı.

GÖNÜL DOSTLARINA TEŞEKKÜR

Kuruldukları günden bu yana desteklerini esirgemeyen bağışçılarına teşekkür eden Güler Pekkendir, “1995 yılından bu yana derneğimize katkı sağlamış gönüldaşlarımıza da teşekkür ediyorum. TDV ile iş birliği içerisinde olacağız. Gönül dostlarımıza her zaman kapımız açık buyurup gelsinler. Nişanlı çiftlerimiz ve bağışçılarımız arasında köprü olmaya her zaman hazırız” diyerek sözlerine son verdi. Pakize Şengül

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.