Cihanbeyli #çokyaşareis dedi

Cihanbeyli #çokyaşareis dedi
Cihanbeyli Belediyesi Gençlik Meclisi hazırlanan videoda “#çokyaşareis” denilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgiler dile getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın 64. yaşına adım atacak. Reis’e gönül verenler sosyal medyadan doğum günü kutlamalarına başlarken, Türkiye’nin mozaiği Cihanbeyli’den anlamlı ve güzel bir kutlama mesajı geldi. Cihanbeyli Belediyesi Gençlik Meclisi hazırlanan videoda “#çokyaşareis” denilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgiler dile getirildi.

Videoda toplumun her kesiminden insanlar, “milletin için hayal ettiklerini görecek kadar uzun yaşa Cumhurbaşkanım” denirken, Erdoğan’ın ümmetin derdiyle dertlendiği, dağdaki çobana verdiği kıymet vurgulandı. Kürtçe mesajların da verildiği video da “Sayın Cumhurbaşkanım Seni Tuz Kadar Seviyoruz” mesajı dikkat çekti.

Bu mesaj akıllara ünlü “TUZ MASALI”nı getirdi.

TUZ MASALI: "SENİ TUZ KADAR SEVİYORUM BABACIĞIM"

Bir kral ve üç kızı varmış, kral kızlarını çok severmiş ve kendilerinin onu ne kadar sevdiğini sorarmış her sabah. Bir sabah, yine böyle başlamış ve kral kızlarını yanına çağırmış. “Kızlarına, söyleyin bakalım beni ne kadar seviyorsunuz?” demiş. En büyük kızı “babacığım seni bir teneke altın kadar seviyorum demiş.” Ortanca kızı “babacığım ben de seni bir teneke gümüş kadar seviyorum” demiş. Sıra en küçük kızına gelmiş ve “söyle bakalım kızım sen beni ne kadar seviyorsun?” demiş. En küçük kızı ise babasına “sevgili babacığım ben sizi tuz kadar seviyorum” demiş. Bunu duyan kral sinirlenmiş ve hemen celladı çağırtmış. Küçük kızını bir ormana götürmesini ve öldürmesini emretmiş. Cellad küçük kızı almış ve ormana götürmüş. Kız hala babasını anlamıyormuş. Neden bu kadar kızdığına anlam veremiyormuş. Cellad küçük kızı öldürmeye kıyamamış ve onu azat etmiş. Aradan yıllar geçmiş ve küçük kız yıllar önce sığındığı ülkenin prensiyle evlenmiş. Ama aklı hala babası ve kardeşlerinde imiş. Bir gün prens olan eşine ailesini yemeğe çağırmasını rica etmiş. Ancak kendisini ailesine tanıtmak istemediğini de söylemiş. Yemekler hazırlanmış, masalar kurulmuş, kral babası ve kız kardeşleri sofraya oturmuş. Masada harika yemekler varmış ancak hiçbirinde tuz yokmuş, kral kendisiyle dalga geçildiğini düşünüyormuş ve dayanamamış sormuş. “Bu yemeklerin neden tuzu yok?” Bu soru üzerine küçük kızı kendisini tanıtarak, “babacığım ben senin yıllar önce, celladına teslim ettiğin küçük kızınım. Şimdi anlıyor musun seni neden tuz kadar sevdiğimi?” demiş. Babası kızından af dilemiş ve artık kızının kendisini ne kadar çok sevdiğini geç de olsa fark etmiş.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.