Cihanbeyli'de mezuniyet sevinci

Cihanbeyli'de mezuniyet sevinci
Selçuk Üniversitesi Cihanbeyli Meslek Yüksek Okulu (MYO)’nda 21. Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Osman Saygılı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Şahin, İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocal, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Okka, AK Parti İlçe Başkanı Serdar Karaburun, CHP İlçe Başkanı Mehmet Akif Şen, STK başkanları ve daire amirleri katıldı.

Mezun olan öğrencileri tebrik eden Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “İnanıyorum ki buradan aldığınız eğitimle hayatınızı en güzel şekilde şekillendirecek, muylu bir aile kuracak ve ülkemize faydalı bireyler olacaksınız” dedi. Güçlü bir Türkiye’nin, donanımlı gençlerden oluşacağını ifade eden Başkan Kale “Ülkemizin geleceğinde söz sahibi olduğunuzda özveriyle çalışmaya ve ülkemizi daha parlak yarınlara taşımaya hazır olmalısınız. Eğitimden asla vazgeçmemeli, “hayat boyu eğitim” düsturunu benimsemeli, kendinizi iyi yetiştirmeli ve geleceğe en iyi şekilde hazırlamalısınız. Sizler kökü mazide, gözü atide bir gençliksiniz. Sizler Selçuklu’nun torunları, Osmanlı’nın ahfadısınız… Sizler ülkemizin umudu, Cumhuriyetimizin yarınlarısınız. Attığınız adımları bu bilinçle atmalı, bu misyona en iyi şekilde sahip çıkmalısınız” diye konuştu.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Türkiye’yi güçlü kılan, bu devletin kurumlarıdır, birimleridir. Biz de bu doğrultuda Selçuk Üniversitesini güçlü kılmaya uğraşıyoruz. Güçlü bir üniversite, Türkiye ve dünyada saygın bir üniversite, Türkiye Cumhuriyetini de saygın kılacaktır. Üniversitelerin birinci hedefi öğrenci yetiştirmektir. Bu nedenle bu öğrenciler, bizim göz bebeğimiz, geleceğimiz, yarınlarımız. Bizim için son derece önem arz ediyorlar” şeklinde konuştu.
Bir Selçuk Üniversite mezunu olarak çok mutlu olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da, “Eski Hocalarım Mustafa Şahin ve Mehmet Okka’nın huzurunda konuşmak benim için bir onur. Öğrenci kardeşlerimi tebrik ediyor, onların ülkemize ve milletimize hayırlı birer birey olmalarını temenni ediyorum. Cihanbeyli son dönemde büyük bir değişim yaşıyor. Öğrencilerimiz için, okullarda görev yapan hocalarımız için, sosyal alan çalışmaları ile öne çıkan Cihanbeyli Belediyesini çalışmalarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Okulda dereceye giren öğrencilere Milletvekili Abdullah Ağralı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale ve Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Okka tarafından plaket sunuldu.
Tören, Cihanbeyli Belediyesi tarafından öğrencilere ve ailelerine yapılan yemek ikramı ile son buldu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.