Cihanbeyli'ye HEM kuruluyor

Cihanbeyli'ye HEM kuruluyor
Konya’nın Cihanbeyli ilçesine, en modern ve en kapsamlı Halk Eğitim Merkezi kazandırılıyor

Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilçeye yaptırılması kararlaştırılan Halk Eğitim Merkezi’nin kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Konya’nın en modern ve en kapsamlı Halk Eğitim Merkezi Cihanbeyli’ye kazandırılacak. Bilgisayar sınıfları, çok amaçlı salonlar, kütüphane, derslikler ve personel odalarının bulunacağı merkezin en çarpıcı alanı ise bin 500 kişilik spor salonu olacak. 3 bin 50 metrekarelik salon ilçedeki çok önemli bir eksikliği giderecek. Cihanbeyli’nin sosyal, eğitim ve spor hayatına yeni bir soluk getirecek olan Halk Eğitim Merkezi’nin kısa sürede tamamlanması bekleniyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, “Halk Eğitim Merkezi’nin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi. İlçeye yeni bir Halk Eğitim Merkezi’nin yapılması için daha yerel seçim sürecinde çalışma başlattıklarını belirten Kale, şimdi amaca ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Kale “İlçemiz büyük bir dönüşüm yaşıyor. Son iki yılda her alanda büyük bir gelişim trendi yakaladık. Bir taraftan ilçemizin kronikleşmiş sorunları çözüme kavuşturulurken, diğer yandan dev eserleri halkımıza sunuyoruz. Bunlardan biri de Halk Eğitim Merkezi olmuştur. Bu tesisin ilçemize kazandırılmasında Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem’in büyük emeği ve katkısı bulunuyor. Kendisine ve Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’ya şahsım ve ilçe halkım adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Halk Eğitim Merkezi’nin şu anda oldukça mütevazı bir binada hizmet verdiğini anlatan Kale, kısa sürede tamamlanacak yeni bina ile 4 katlı, Konya’nın en kapsamlı ve modern binalarından birine taşınılacağını kaydetti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.