Çimento Güzel Sanatlar Lisesi doyasıya eğlendi

Çimento Güzel Sanatlar Lisesi doyasıya eğlendi
“Sevgili Öğretmenlerim Türkü Çalalım Söyler Misiniz?” isimli Türk Halk Müziği Proje Konseri, Çimento Güzel Sanatlar Lisesi’nde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Emine Şeyma Yıldız'ın Haberi

Çimento Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Çalgı Topluluğu’nun eşliğinde solist öğretmenlerle proje konserine renkli anların yaşanmasına sebep oldu. Katılımın yoğun olduğu gecede konuşan Okul Müdürü Mehmet Emin Yalçınkaya, “İnsanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı olan, bir şekilde her insana, her topluma dokunan bir kültür varlığıdır müzik. Kaynağı ne kadar bireysel ve yöresel ise; dili de bir o kadar evrenseldir müziğin. Bu salonda,  insanın ruhuna doğrudan hitap eden, adeta ruhun dilidir müzik. Millet olarak gönül dünyamızın tellerini titreten, aşklarımızı, sevinç ve kederlerimizi notalara, makamlara, ezgilere dökerek ölümsüzleştiren bir sihirdir müzik. Halkımızın yüce hasletlerinin şifrelerini, notalar aracılığıyla geçmişten bugüne ve yarına bağlayan,  derin bir deryadır müzik. Bu okullarımızı gerek kadro, gerek altyapı bakımından en üstün imkânlara kavuşması için el birliğiyle her türlü katkıyı yapmalıyız. Bu vesileyle, başta bu okulu yaparak adını veren Konya Çimento Anonim Şirketine; her zaman bu okula desteklerinden dolayı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerime, yardımcılarına ve şube müdürlerime; okulumuzun bugünlere gelmesinde emeği geçen bizden önceki idareci ve öğretmen arkadaşlarıma, velilerime kısaca katkısı olan herkese minnet borçluyuz” şeklinde konuştu. (Emine Şeyma Yıldız)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.