Çin Büyükelçisi Hongyang Kayseri'de

Çin Büyükelçisi Hongyang Kayseri'de
KAYSERİ (AA) - Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, beraberindeki iş adamı heyetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Ticaret...

KAYSERİ (AA) - Çin'in Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, beraberindeki iş adamı heyetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Çelik, ziyarette yaptığı açıklamada, Çin'deki olağanüstü gelişme ve Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen Kayseri'nin gücünün bir araya getirildiğinde iki tarafın da kazançlı çıkacağını ifade etti.

Kayserili girişimcilerin Kayseri'ye sığmadığını Türkiye çapında işler yaptıklarını ve dünyaya açıldıklarını dile getiren Çelik, "Kayseri, Türkiye ortalamasının üzerinde büyüyen bir şehir. Bu yüzden kol kola girebileceğiniz en iyi noktadasınız. Kayseri ile yapacağınız e-ticaret projenizi çok iyi bilen birisiyim ve başarılı olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu.

Konuk Büyükelçi de Çelik’in sayesinde projenin daha sağlıklı ilerleyeceğine inancını dile getirerek sadece ticari değil endüstri alanında da işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Büyükelçisi Hongyang daha sonra heyetinde yer alan Çinli iş adamları ve firmaları hakkında bilgiler verdi.

Hongyang ve beraberindeki heyet, daha sonra KTO'yu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında oda üyesi firmaların temsilcileri ile Çin’in önemli şirketlerinin yöneticileri arasında iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Çin heyetinin ziyaretinde dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek, Türkiye ile Çin Halk Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin gün geçtikçe geliştiğine işaret etti.

Türkiye ve Çin’in dünyanın değişik yerlerinde ekonomik ve ticari faaliyetlerde bulunan, gelişmiş ilk 20 ekonomi arasında yer aldığını belirten Hiçyılmaz, şunları söyledi:

"Çin ve Türkiye arasındaki ilişki de bu büyüklüğe bağlı olarak hızlı ve güzel bir şeklide gelişmektedir. Çin ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi önemli boyutlara ulaşmıştır. Bu gelişme içerisinde; iki ülke arasında imzalanan E-Ticaret Protokolü kapsamında yürütülen projede Kayseri pilot şehir seçilmiştir. Bu protokole bağlı olarak yapılan çalışmalar tamamlanmış ve bugün yapılacak törenle de ülkelerimiz arasındaki e-ticaret anlaşması imzalanacaktır. Bu sayede Kayseri ve bölgesinin ekonomik gelişimi artacaktır. Dış ticaretimizdeki Türkiye aleyhine meydana gelen açığın kapanması bakımından bu anlaşma önemlidir." diye konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.