Çin-Pakistan ilişkileri

Çin-Pakistan ilişkileri
Çin Başbakanı Li, Pakistan Genelkurmay Başkanı Şerif'i kabul etti

PEKİN (AA) - Çin Başbakanı Li Kıçiang, Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile görüştü.

Başkent Pekin'deki görüşmede Li, Çin ve Pakistan arasında başta ekonomi ve askeri ilişkiler olmak üzere birçok alanda ikili ilişkilerin derinleştirilmesi ve güçlendirilmesi çağrısı yaptı.

İki ülke arasında ekonomi ve güvenlik işbirliği bağlarının ayrılmaz bir şekilde ilerletilmesi gerektiğini vurgulayan Li, ortak refah ve gelişimin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunlarda barışı korumak amacıyla tarafların iletişim ve koordinasyonu artırması umduğunu dile getirdi.

Li, Çin-Pakistan Ekonomik Koridorunun sadece iki taraf için değil aynı zamanda bütün bölge için refah ve kalkınma olanağı sağlayan önemli bir proje olduğunun altını çizerek, Pakistan hükümeti ve ordusunun bu konudaki güçlü desteğine de müteşekkir olduklarını kaydetti.

Şerif de Pakistan ordusunun, iki ülke arasındaki derin dostluk ilişkisini memnuniyetle karşıladığını belirterek, ilgili ekonomik koridordan Pakistan tarafının kazanımlar beklediğini ve işbirliği noktasında güvenliği sağlamaya hazır olduklarını kaydetti.

Şerif ayrıca, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) Merkezi Askeri Komisyon Başkan Yardımcısı Fan Çanglong ile de askeri ilişkilerin teşviki konusunda görüşme gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.