Çin-Rusya ilişkileri

Çin-Rusya ilişkileri
Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Çin Devlet Başkanı Şi, Asya'da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı (CICA/AİGK) Beşinci Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Çin'de bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile bir araya geldi.

Başkent Pekin'deki Tiananmen Meydanı'nda bulunan Büyük Halk Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Şi, Rusya ile birçok alanda işbirliklerinin ve karşılıklı güvenin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası sorunların çözümüne ilişkin koordinasyon ve iletişim noktasında tarafların çalışması gerektiğini belirtti.

Görüşmede Lavrov'un da bu yılın, Çin ve Rusya arasında işbirliği, dostluk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde benimsenen anlaşmanın 15.yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, bu durumun, iki ülke planlarının gözden geçirilmesi ve geleceğe dair somut adımların atılması için iyi bir neden olduğunu ifade etti.

Lavrov ayrıca, siyasi etkileşim, ekonomi ve insani çerçevede işbirliğinin ilerletilmesi ve bölgesel ve uluslararası sorunların çözümünde Çin ile çalışmaya hazır olduklarını kaydetti.

Lavrov'un, bugün Çinli mevkidaşı Van Yi ile yapacağı ortak basın toplantısının ardından ülkeden ayrılması bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.