Çin Sazanı Kuşlara Besin Oluyor

Çin Sazanı Kuşlara Besin Oluyor
Beyşehir Gölü’nde balıkçıların ağlarında görmek istemediği ve korkulu rüya olarak nitelendirdikleri Çin sazanı, döküldüğü kıyılarda...

Beyşehir Gölü’nde balıkçıların ağlarında görmek istemediği ve korkulu rüya olarak nitelendirdikleri Çin sazanı, döküldüğü kıyılarda gökyüzünde gezen kuşlara ve yırtıcılara yem oluyor.

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü'nde, giderek yaygınlaşan istilacı tür olarak bilinen Çin sazanı Beyşehirli balıkçıların korkulu rüyası haline geldi.

Beyşehir Gölü'ne kıyısı bulunan Çiftlik Mahallesi açıklarında balıkçılık yaparak geçimini sağlayan İbrahim Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, serdikleri ağlara vuran istilacı tür Çin sazanlarıyla başlarının dertte olduğunu söyledi.

Gölde balıkçılıkla uğraşan tüm meslektaşlarının aynı sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Erdoğan, geçimlerini sağlayan ve kazanç kapısı olan türlerin son dönemde azalmasına karşın istilacı türlerden Çin sazanının ağlarına bolca takılarak kendilerini zor durumda bıraktığını belirtti.

"Çin sazanını tutmak için herhangi bir çaba ve gayretimiz söz konusu değil" diyen, Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ancak, sazan ve levrek avı için serdiğimiz ağlarda artık bol miktarda Çin sazanı ile karşılaşmaya başlayınca ne yapacağımızı şaşırıyoruz. Ya kıyıya götürüp imha ediyoruz ya da suya geriye bırakıyoruz. Ama, çoğu balıkçı daha da artmaması için göl suyuna tekrar bırakmıyor. O yüzden, bu türü ağımızdan ayırmak, temizlemek için de ekstra bir zaman ayırmak durumunda kalıyoruz. Hep Çin sazanı takılan ağlarımız nedeniyle diğer türlerin avlanması da zorlaşıyor. Ayrıca, ağlarımız da gereksiz yere çok yıpranıyor. Artık, göl sularına ağ atmaya korkar hale geldik."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.