Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng Özbekistan'da

Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng Özbekistan'da
Gao Hucheng, Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanı Ganiyev ile bir araya geldi

TAŞKENT (AA) – Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanı Elyar Ganiyev ile görüştü.

Gao Hucheng ve Ganiyev arasında yapılan görüşme sırasında, iki ülke arasındaki ticari, ekonomik, mali, teknik ve yatırım alanlarındaki iş birliğinin durumu ele alındı.

Görüşmede, 2013-2014 yıllarında iki ülke devlet başkanlarının görüşmelerinde elde edilen mutabakatların hayata geçirilmesi de detaylı olarak gözden geçirilirken, tarafları ilgilendiren diğer konular da masaya yatırıldı.

Görüşmede, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in 2013 yılında Özbekistan'a yaptığı ziyaret sırasında, iki ülke arasında 15 milyar dolarlık ortak projelerin gerçekleştirilmesine ilişkin mutabakat sağlandığı ve bu çerçevede Çin'in 7,7 milyar dolarlık mali kaynaklarının kullanılmasının öngörüldüğü de hatırlatıldı.

Çin sermayesi ile kurulan 600'dan fazla işletme Özbekistan'da faaliyet gösterirken, iki ülke arasındaki yıllık dış ticaret hacmi 5 milyar dolar düzeyinde bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.