Çin ve ABD'nin Güney Çin Denizi anlaşmazlığı

Çin ve ABD'nin Güney Çin Denizi anlaşmazlığı
-Çin, ABD'nin savaş gemisinin Çin sularında devriye gezmesine sert tepki gösterdi-Çin, egemenlik ve güvenliğini korumak için önlemlerini artıracak

PEKİN (AA) - Çin, Güney Çin Denizi'nde egemenliği altındaki Nanşa adaları civarında ABD savaş gemisinin devriye gezmesine sert tepki gösterdi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, olağan basın toplantısında, ABD'ye ait USS William P. Lawrence savaş gemisinin Çin'e ait sulara izinsiz girdiğini ve geminin uyarıldığını belirtti.

ABD'nin bu hareketinin Çin'in egemenlik ve güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Lu, bu adımın bölge halkını ve tesisleri tehlikeye sokmasının yanı sıra istikrar ve barışa zarar verdiğini söyledi.

Lu, buna şiddetle karşı çıktıklarını ve Çin'in egemenlik ve güvenliğini korumak için önlemlerini artırmayı sürdüreceğini ifade etti.

Çin'in Güney Çin Denizi'nde bölge ülkeleriyle sefer özgürlüğü noktasında uzun zamandır beraber çalıştığını söyleyen Lu, bu konunun bölgede hiçbir zaman sorun olmadığını savundu.

Diğer yandan Çin Savunma Bakanlığı da Çin'e ait bölgede ABD'nin savaş gemisinin devriye gezmesinin ardından 2 savaş uçağı ve 3 gemi konuşlandırıldığını açıkladı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.