Cinayete Azmettiren Enişte Tutuklandı

Cinayete Azmettiren Enişte Tutuklandı
Başkentte evinin önünde pompalı tüfekle vurulan kişinin eniştesi tarafından 15 bin lira karşılığında öldürtüldüğü belirlendi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Sincan ilçesinde evinin önünde pompalı tüfekle vurulan Veysel A'nın ölümüne ilişkin soruşturmada, maktulün eniştesi "cinayete azmettirme" suçundan tutuklandı.

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, 19 Ekim'de Sincan'da oturduğu sitenin önünde arabasına binerken silahlı saldırıya uğrayan Veysel A'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında harekete geçen Sincan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Veysel A'nın oturduğu sitenin ve çevresindeki binaların güvenlik kamerası kayıtlarını incelemesi sonucu olayın faili oldukları gerekçesiyle İ.G. ve H.A'yı Altındağ ilçesinde saklandıkları evde gözaltına aldı.

Sorgulanan şüpheliler üç gün boyunca sitenin etrafından keşif yaptıklarını belirterek, bunun için maktulün eniştesi Ramazan K'dan 15 bin lira aldıklarını ve korkutmak amacıyla ateş ettiklerini ileri sürdü.

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık, Ramazan K. hakkında yakalama kararı çıkarttı. Gözaltına alınan zanlı ifadesinde, şiddetli geçimsizlik nedeniyle eşiyle boşanma aşamasında olduğunu ve ayrı yaşadıklarını söyledi. Eşiyle barışmak için görüşmek istediğini ancak kayınbiraderi Veysel A'nın buna karşı çıktığını iddia eden Ramazan K, Veysel A'yı korkutması için arkadaşı İ.G'ye 15 bin lira verdiğini itiraf etti.

Savcılık sorgusunun ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ramazan K. "cinayete azmettirme", İ.G ve H.A. ise "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.