Çin'de yolsuzlukla mücadele

Çin'de yolsuzlukla mücadele
Adı yolsuzluğa karışan eski Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı, Çin Komünist Partisi'nden ihraç edildi

PEKİN (AA) - Çin'de adı yolsuzluk skandalına karışan eski Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Cang Kunşıng, Çin Komünist Partisi'nden ihraç edildi.

ÇKP'nin resmi yayın organlarından Halkın Günlüğü gazetesi, ülkenin üst düzey diplomatlarından Cang'ın "ciddi disiplin ihlali" yaptığı gerekçesiyle partiden ihraç edildiğini yazdı.

Bir dönem bakanlık protokolü çerçevesinde en kıdemli bakan yardımcılığı görevini yürüten Cang'a geçen yıl şubat ayında disiplin ihlali yaptığı şüphesiyle soruşturma açılmış ve görevinden uzaklaştırılmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele programıyla tüm partinin tetikte olmasını istemiş ve yolsuzluğu, partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü söylemişti. Şi ayrıca, "kaplanlar" olarak tanımlanan üst düzey bürokratlardan, "sinekler " diye bilinen alt düzey bürokratlara kadar herkesin yolsuzluktan kaçınması gerektiğini ve ülkedeki yolsuzluğun kökünü kazıyacağını ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.