Çin'de Yolsuzlukla Mücadele

Çin'de Yolsuzlukla Mücadele
Adalet Bakanlığından eski üst düzey bir yetkili, evrakta sahtecilik ve rüşvet suçlamasıyla görevden alındı

PEKİN (AA) - Çin'de Adalet Bakanlığında eski üst düzey yetkililerinden Lu Inguang, evrakta sahtecilik ve rüşvet suçlamasıyla Çin Komünist Partisi (ÇKP) ve kamu görevinden ihraç edildi.

Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, Lu'nun yaş, eğitim, ÇKP verileri, iş ve ailesi hakkında sahte bilgiler düzenlediği bildirildi.

Açıklamada, Lu'nun bakanlıkta çalışması sırasında bazı şirketleri de yönettiği, bu şekilde makamında yükselmek için rüşvet ve yolsuzluğa başvurduğu aktarıldı.

Lu'nun, girdiği eylemler ile parti disiplin ve imajına, bulunduğu mevkinin hiyerarşik düzenine zarar verdiği ve ciddi disiplin ihlallerinde bulunduğu belirtilerek, hakkında yasal süreç başlatıldığı ifade edildi.

Ülkede yolsuzluk ve rüşvet suçu işleyen yetkililere ömür boyu hapis ya da ertelemeli idam cezası verilebiliyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012 yılında ÇKP liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu "partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit" ifadesiyle nitelendirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.