Çin’de Yolsuzlukla Mücadele

Çin’de Yolsuzlukla Mücadele
Eski yolsuzlukla mücadele yetkilisi, yasa dışı kazanç elde ettiği gerekçesiyle tenzili rütbe ile cezalandırıldı

PEKİN (AA) - Çin’de eski üst düzey yolsuzlukla mücadele yetkilisinin, yasa dışı kazanç elde ettiği gerekçesiyle tenzili rütbe ile cezalandırıldığı bildirildi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonundan (CCDI) yapılan açıklamaya göre, Çin Vatandaşlık İşleri Bakanlığı yetkililerinden eski Denetim Amiri Çü Şuhui’ye soruşturma açıldı.

Çü, yolsuzlukla mücadeleye karşı denetim görevinde yetersizlik gösterdiği ve makamını kötüye kullanarak yasa dışı kazanç elde ettiği gerekçesiyle tenzili rütbe ile cezalandırıldı.

Ülkede yolsuzluk ve rüşvet suçu işleyen yetkililere, ömür boyu hapis ya da ertelemeli idam cezası verilebiliyor.

Ülkede geçen ay eski Ulusal İstatistik Bürosu Başkanı Vang Baoan yolsuzluktan müebbet hapse mahkum edilmiş, Tiencin kentinin eski Emniyet Müdürü ve Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı (ÇHSDK) Başkan Yardımcısı Vu Çangşun da yolsuzluk suçundan iki yıl ertelemeli idam cezasına çarptırılmıştı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012 yılında ÇKP liderliğini devralmasının ardından yolsuzluğa karşı mücadele edeceğini açıklamış, yolsuzluğu "partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit" sözleriyle nitelendirmişti.

ÇKP Merkezi Disiplin ve Denetleme Komisyonu ve bölgesel birimleri, 2012'den bu yana ülke genelinde 75 milyondan fazla ÇKP üyesini soruşturdu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.