Cinsel İstismardan Yargılanan Emekli Öğretmene 235 Yıl Hapis Talebi

Cinsel İstismardan Yargılanan Emekli Öğretmene 235 Yıl Hapis Talebi
Menderes'te 2014 yılında 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan emekli öğretmen için "cinsel istismar ve müstehcen yayın izletme" suçlamalarından 235 yıla kadar hapis cezası istendi

İZMİR (AA) - İzmir'in Menderes ilçesinde 3 yıl önce yaşları 6 ila 11 arasındaki 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izlettiği ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan emekli öğretmen için "cinsel istismar ve müstehcen yayın izletme" suçlamalarından 235 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Adil Ş. (67) ve avukatı Atilla Ertekin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan ve ihbarda bulunan öğretmen Saadet Özkan katıldı.

Mahkeme başkanı, mağdurların ruh ve zihinsel sağlığı ile psikolojilerinin bozulup bozulmadığının tespiti için önceden alınan raporlardaki çelişkilerin giderilmesi amacıyla dosyanın Adli Tıp Genel Kurulu'na gönderildiğini, buradan gelen cevapta mağdurların psikolojilerinin kalıcı olarak bozulduğunun tespit edildiğini belirtti.

Sanık Adil Ş, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gelen raporu kabul etmediğini, "okuldan ayrıldığında çocukların cıvıl cıvıl olduğunu, psikolojilerinin bozuk olmadığını" iddia ederek, onların psikolojilerini bozacak bir eylemde bulunmadığını ileri sürdü.

Sanık avukatı Atilla Ertekin, Adli Tıp Genel Kurulu'ndan gelen raporun bilimsellikten uzak olduğunu öne sürerek, Ege Üniversitesi'nde çocuk ve ergenlik konularında ihtisas yapan iki profesörün hazırladığı raporun dikkate alınması gerektiğini savundu.

İddia makamı, sanık hakkında, 4 mağdur için "zincirleme cinsel istismar" ve "müstehcen yayın izletme" suçlamalarından 170 yıla kadar, 2 mağdur için ise "cinsel istismar" suçlamasından 65 yıla kadar hapis cezası verilmesi yönünde mütalaa verdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve iddia makamının mütalaasına karşı savunma yapması için sanık ile avukatına ek süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- Basın açıklaması

Duruşma öncesinde bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İzmir Adliye Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) adına açıklama yapan avukat Gamze Suznak Kızılırmak, toplumsal, ahlaki ve manevi değerlerin yıpranmasına izin vermemek için bu tür davaları takip ettiklerini ifade ederek, "Masum çocukların değil sapıkların utanç halinde yaşayacağı bir dünya için kamuoyunun bu davada teyakkuz halinde olmasının önemine dikkat çekiyoruz." dedi.

Grup, taşıdıkları pankart ve attıkları sloganlarla olaya tepki gösterdi.

- Olay

17 Mayıs 2014’te jandarmaya gelen telefon ihbarında Sancaklı Mahallesi'ndeki okulda 20 yıldır öğretmen ve vekil müdürlük yapan Adil Ş'nin 6 kız öğrenciye cinsel içerikli film izletip, cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, 6 ile 11 yaşları arasındaki öğrencilerin psikolog eşliğinde ifadeleri alınmıştı.

Suçlamaları reddeden Adil Ş. tutuklanmış, hakkında 102 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Geçen yıl 15 Ekim'deki duruşmada Nilüfer Öncel başkanlığındaki mahkeme heyeti, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tutukluluk süresini dikkate alarak, sanığın oy birliğiyle tahliyesine karar vermişti.

Bitme aşamasında olan dava, aynı okulda görev yapan öğretmen Saadet Özcan'ın, BİMER'e şikayetiyle tekrar kamuoyunun gündemine gelmişti.

28 Haziran'daki duruşmada ise tutuksuz yargılanan sanık Adil Ş.'nin tutuklanmasına karar verilmişti.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.