"Çizim Bugün" Sergisi Ziyarete Açıldı

"Çizim Bugün" Sergisi Ziyarete Açıldı
İSTANBUL (AA) - Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı sanatın önemini yansıtan ve 15 sanatçının farklı disiplinlerdeki çizimlerinin yer aldığı...

İSTANBUL (AA) - Çağdaş sanatta çizim ve çizime dayalı sanatın önemini yansıtan ve 15 sanatçının farklı disiplinlerdeki çizimlerinin yer aldığı "Çizim Bugün" sergisi açıldı.

O'Art’ta açılan sergide, kağıt üzerine kalemle çizmeye dayalı klasik formların yanı sıra medya sanatı, fotoğraf ve heykel örnekleriyle grafik ve çizim benzeri ifade biçimleri gibi diğer teknik ve formatlar yer alıyor.

Serginin küratörlüğünü üstlenen Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Marcus Graf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin Türkiye'de çizimin gelişimine kısa bir bakış niteliği taşıdığını belirterek, "Bu sergiyi Türkiye'de çağdaş sanatla uğraşan sanatçıların yansıması olarak görmek gerekiyor. Onların yaklaşımlarını, çizim stratejilerini, estetik bakış açılarını görüyoruz." dedi.

Sergide, sosyopolitik, siyasi ve toplumsal konularla doğayı ele alan sanatçıların da olduğunu söyleyen Graf, üç boyutlu çizimler, neonlar, video ve performans eserlerin de görülebileceğini belirtti.

Melike Bayık’ın asistanlığında düzenlenen sergide, Ahmet Duru, Ali Elmacı, Arslan Sükan, Candaş Şişman, Cins, Çağrı Saray, Erdal Duman, Erinç Seymen, Fırat Engin, Güneş Terkol, Hacer Kıroğlu, Melike Kılıç, Serkan Yüksel, Yuşa Yalçıntaş, Yunus Emre Erdoğan’ın çizimleri yer alıyor.

"Çizim Bugün" sergisi, 30 Nisan’a kadar görülebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.