Cizre'de kadınlar günü etkinliğinde şehitler için mevlit okutuldu

Cizre'de kadınlar günü etkinliğinde şehitler için mevlit okutuldu
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen etkinlikte şehitler için mevlit okutuldu- AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan: "Herkes bilsin ki bir şehit verildiğinde en önce bizim yüreğimiz yanıyor"

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen etkinlikte şehitler için mevlit okutuldu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonun tamamlandığı Cizre ilçesinde, Kaymakamlık ile Şırnak Geleceğe Işık Saçan Kadın Derneği'nce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Dicle Nehri kenarında mevlit programı düzenlendi.

Programda konuşan AK Parti Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan, bazı kesimlerin bugün düzenledikleri etkinlikte halay çekip, zılgıt attığına işaret ederek, "Ama biz bugün ne halay çekeceğiz ne de zılgıt atacağız. Bizler, şehitlerimiz için mevlit okutacağız" dedi.

Şırnak'ta son 2 ayda 24 güvenlik görevlisinin, vatandaşın huzur ve güven içinde yaşaması için şehit olduğuna dikkat çeken Atan, şöyle devam etti:

"Allah'ın izni ile artık Şırnak'ın, Cizre'nin, İdil'in sokaklarında barikatlar olmayacak. Sizlerle beraber huzur içerisinde karanfiller dağıtacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı bizim de bayrağımızdır. Çanakkale'de bizler bu toprakların uğruna can verdik. Ben gururla söylüyorum sizler de gururla söyleyin; Şırnak bu topraklar uğruna en çok şehit veren illerden biridir. Herkes bilsin ki bir şehit verildiğinde en önce bizim yüreğimiz yanıyor. Önce biz gözyaşı döküyoruz. Bugün burada bulunan her kadın bu ülkenin birliğine ve beraberliğine inanıyor."

Daha sonra operasyonda şehit düşen şehitler için mevlit okutuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.