Seyit Mehmet Deniz

Seyit Mehmet Deniz

Cizre’de PKK ajitasyonu

Cizre’de PKK ajitasyonu

İnsan Hakları İzleme Grubu yöneticisi Kenneth Roth; Hürriyet’in yayın koluna bir dizi açıklamalar yapmış.

Hürriyet grubunun anlatımına göre Roth, HDP dahil muhalefet, insan hakları örgütleri ile Doğu ve Güneydoğu’da aktif olan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile görüşmüş.

Konu haliyle…

Cizre’de bodrum katında yaralı 23 kişi…

Roth, epey bir görüşme yapmış. Ama Allah’tan Türkiye aleyhine bizim 1128 akademisyen kadar hainlik etmeyi göze alamamış olmalı ki bilgilerin doğruluğundan emin olmadığı için kesin bir şey diyemeyeceğini belirtmiş.

“Gerçeklerin ne olduğunu anlamak çok zor. (Temaslarda) Özellikle Cizre’de bir bodrum katındaki yaralı insanların tıbbi bakıma erişimi üzerinde yoğunlaştık.

Sorunun hükümetin mi, PKK’nın mı yardımın gitmesine izin vermediği üzerine değişik insanlardan tamamen değişik anlatımlar duyuyoruz. Neler olduğunu bilmiyoruz.

Ama şu ilkeyi belirtebilirim ki, iki tarafın da yaralılara tıbbi bakım sağlama yükümlülüğü vardır. Ve acil bir askeri gereklilik olsa dahi, kısa bir süre için durdurulabilir. Burada saatlerden bahsediyoruz. Yaralı insanların tıbbi bakım alması için bir yol bulunmalı” deyip konuyu kapatmış.

Roth bile bizim PKK yandaşlarından daha insaflı çıkmış. En azından devlete katil falan gibi laflar etmemiş

Ama insan yine de bizim Kemalist ve Komünistler ile Roht kadar başkanı olduğu İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün insanlığı karşısında iki çift laf etmeden duramıyor.

Yahu! Cizre’nin 1-2 saat güneyinde 4,5 milyon insan mülteci duruma düşer, 250 bin kişi katledilirken bu insanlık sevgisi ile kalbi çarpan haçlı örgütünüz neredeydi?

Mısır’da yüzlerce eli silahsız, demokrasi talebinden başka arzusu olmayanlar Rabia meydanında katledilirken neredeydiniz?

Ya Myammar, Irak, Afganistan, Nijerya, Sudan…

İşin ilginç tarafı, Cizre’de 23 yaralı eğer sivil iseler 14 gündür hala orada neden dururlar?

Ne yer ne içerler?

Ağır yaralılar ise bu güne kadar nasıl canlı kalırlar?

Ağır yaralı değillerse neden kendileri çatışma bölgesinin dışına atmazlar?

Asker, PKK var diye giremez.

PKK, güya asker var diye yaralıların bulunduğu yere giremez.

Ne hikmetse, kimsenin giremediği yerden ciltler dolusu propaganda malzemesi çıkar.

Suriyeliler emekleyerek de olsa sınırdan içeri giren sivillerle Kobani’de ateşler altında tel örgülerden atlayıp gelen teröristleri görmesek Cizre’de harbiden bir insanlık dramı var diyeceğiz.

Ama mesele insanlık dramı falan değil PKK adına ajite edilecek malzeme…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seyit Mehmet Deniz Arşivi
SON YAZILAR