Cizre'de vatandaş HDP'ye tepkili

Cizre'de vatandaş HDP'ye tepkili
AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı:- "Cizre ziyaretimizden iki gün önce HDP milletvekillerine, vatandaş, 'burada ölecek kimse kalmadı niye geldiniz' tepkisi verdi. Bugün insanlarımızı sıkıntıya sokanlara vatandaşlarımız gereken cevabı vermektedir

KONYA (AA) - ABDULLAH DOĞAN - AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonların ardından bölgeye giden HDP'li milletvekillerine vatandaşların, "Burada ölecek kimse kalmadı, niye geldiniz." sözleriyle tepki gösterdiğini söyledi.

Ağralı, AA muhabirine, Şırnak ile ilçelerini ziyaretinde karşılaştıklarını ve yaptığı tespitleri anlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tarafından Şırnak'tan sorumlu milletvekili olarak görevlendirilmesinin ardından kente ziyaretlerini sıklaştırarak gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Ağralı, terörden temizlenen mahalle ve sokaklarda hayatın normale dönmesi için çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

- Şırnak'ta vatandaşlar teröre tepki gösteriyor

Ağralı, Silopi, İdil ve Cizre ilçelerinde terör örgütüne yönelik önemli operasyonlar yapıldığını belirterek, "İnsanlar travma içinde. Vatandaş ciddi anlamda mağdur edilmiş. İlk defa vatandaş, yüzünü gizlemeden teröre ve destekçilerine karşı net tavır sergiledi." diye konuştu.

HDP'nin yüksek oy aldığı yerlerde vatandaşların yerel yönetimlerden hizmet beklediğini vurgulayan Ağralı, buna rağmen hiçbir hizmetin yapılmadığını bildirdi.

- PKK, çocukların eline silah veriyor

Ağralı, şehirleri adeta savaş alanına çeviren terör örgütüne halkın büyük tepki gösterdiğine değinerek, şöyle devam etti:

"Terör örgütü, vatandaşlarımızın evlerini işgal edip, her evden bir çocuğu alarak çukurların ve barikatların başına dikiyor. Okul bahçesinde ellerine silah verip, yaşı küçük çocuklara eğitim yaptırıyorlar. Vatandaşın şikayetleri de bu yöndeydi. Mahremiyetin ortadan kaldırılması, evlerin işgal edilmesi, iş yerlerinin talan edilmesi... Silopi ve Cizre sokaklarında insanlar, 'Artık devlet bu işi bitirsin. Hendekleri, çukurları, barikatları temizlesin. Buraya huzur gelsin. İşimize gücümüze bakalım.' diyor. Bu konuda ciddi bir irade var. Vatandaşlarla görüşmemizde, insanımız hamdolsun basiretli, oynanan oyunun farkındadır. Olayın hak arama meselesi olmadığını, örgütün dış güçlülerle ve yabancılarla Türkiye'yi parçalamaya çalıştığını ifade ettiler."

- Silopi normale dönüyor

Terörden temizlenen Silopi'de Başbakan Davutoğlu'nun talimatıyla, mağdur olan vatandaşlara yönelik kapsamlı çalışma yürütüldüğünü aktaran Ağralı, yıkılan evlerin yeniden yapıldığını ve TOKİ'nin sosyal donatı inşasına başladığına dikkati çekti.

Ağralı, Cizre'de ise hasar tespit çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, bu işlemin ardından kentsel dönüşümün başlayacağını belirtti.

İdil'in de terör unsurlarından temizlendiğine dikkati çeken Ağralı, ilçedeki tuzaklanmış bomba ve mayından arındırma çalışmasının devam ettiğine işaret etti.

- "Vatandaş 'devlet yapıyor, terör örgütü yıkıyor' diyor"

Ağarlı, bölgede insanların geleceğe umutla baktığını, terörün yaralarının hızla sarılmaya başlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Devlet-millet kaynaşmasını bir kez daha gördük. Bu da bizi memnun ediyor. Sur, Silopi, Cizre, Yüksekova ve İdil'de cereyan eden bir takım olaylar, dış güçlerin Türkiye üzerine oynadıkları büyük oyunun bir yansımasıdır. Bu kavga hak arama mücadelesi, Kürt-Türk kavgası değil, hilal ile haçın kavgasıdır. Bunu sahada çok net olarak görüyoruz. Milletimiz de bunun farkında ve teröre çok ciddi tepki göstermektedir. Cizre ziyaretimizden iki gün önce HDP milletvekillerine vatandaş, 'Burada ölecek kimse kalmadı, niye geldiniz.' tepkisi gösterdi. Bugün insanlarımızı sıkıntıya sokanlara vatandaşlarımız gereken cevabı vermektedir. Terörden mağdur olanlara aylık 1000 lira, evi hasar görenlere 10 bin lira nakdi destek verildi. Sıkıntıya giren esnafa faizsiz kredi ve borçlarının ertelenmesi gibi çalışmalara başladık. Devlet üzerine düşeni sonuna kadar yerine getirmeye çalışıyor. Silopi sokaklarında vatandaşın, 'devlet yapıyor, terör örgütü yıkıyor' dediğini duydum. Vatandaşlar artık gerçeği görüyor."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.