Cizre'deki güvenlik güçlerine hediye

Cizre'deki güvenlik güçlerine hediye
Türkiye Gençlik Vakfı'nın "Bir Sıcak Dua ile Bir Avuç Fındık Projesi" kapsamında Düzce'deki öğrencilerin gönderdiği mektuplar ile 4 bin paket fındık, Cizre'de operasyona katılan güvenlik güçlerine ulaştırıldı- Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak Temsilcisi Arpas

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın Cizre ilçesindeki operasyonlara katılan güvenlik güçlerine Düzceli öğrencilerin gönderdiği fındık ve mektuplar ulaştı.

Cizre'de terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" başarıyla tamamlandı. Güvenlik güçleri, ilçede teröristlerce oluşturulan çoğu el yapımı patlayıcılarla tuzaklı 699 barikatı kaldırdı, 252 çukuru kapattı. Tamamı kontrol altına alınan ilçede güvenlik güçlerinin detaylı arama tarama faaliyetlerinde ise sona yaklaşıldı.

Türkiye Gençlik Vakfı'nın "Bir Sıcak Dua ile Bir Avuç Fındık Projesi" kapsamında Düzce'deki çeşitli okullarda okuyan öğrencilerin duygularını anlattıkları mektuplar ve 4 bin paket fındık, Cizre'deki asker ve polislere teslim edildi. Hayatın normale dönmesine yönelik çalışmaların hız kazandığı ilçede operasyona katılan güvenlik güçleri, öğrencilerin kaleme aldığı mektupları okuyunca duygulandı.

- "Yaptıklarınız hiçbir şeyle ödenmez"

5. sınıf öğrencisi Mehmet Can'ın, "Sizler bizim için, bu yurdu korumak için uğraşıyorsunuz. Bizler ise burada sizler için, şehitlerimiz için dua ediyoruz. Sizleri seviyoruz" ifadelerini kullanırken başka bir öğrenci ise mektubunda şunları kaydetti:

"Siz bizim için orada kendi canınızı feda ediyorsunuz. İnşallah oradaki herkes eşine, evladına, annesine, babasına, kardeşlerine, tüm sevdiklerine sağ salim kavuşur. Oradaki tüm askerler için en çok istediğim şey bu. Biz sıcacık yatağımızda uyurken, siz orada buz gibi soğukta nöbet tutuyorsunuz. Şunu unutmayın bu fındıklar sizin yaptıklarınızın yanında az bile. Sizin yaptıklarınız asla hiçbir şeyle ödenmez."

- Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak Temsilcisi Arpas

Türkiye Gençlik Vakfı Şırnak Temsilcisi Cumali Tahir Arpas, proje kapsamında Düzce'den yaklaşık 4 bin paket fındığın geldiğini belirtti.

Fındıkların yanı sıra ilköğretim öğrencilerinin Cizre'deki güvenlik güçlerine gönderdikleri mektupların da bulunduğunu dile getiren Arpas, şunları kaydetti:

"Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağında, gecesini gündüzüne katmış, sırf vatan evlatları evinde rahat uyusun diye, görev yapan polisimiz ve askerlerimize bir nebze motivasyon olsun diye bu projeyle katkıda bulunmak istedik. Bu vatan hepimizin. Dolayısıyla burada görev yapan Mehmetçiğimiz, polisimizin hepsi vatan evladı. Bizlerin de onlara yardımcı olması lazım."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.