Çkp 19. Ulusal Kongresi

Çkp 19. Ulusal Kongresi
Partinin Merkezi Komitesi Uluslararası İlişkiler Departmanı yetkilisi Guo, Çin ve Kuzey Kore arasında iletişim kanalının açık olduğunu açıkladı

PEKİN (AA) - Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkezi Komitesi Uluslararası İlişkiler Departmanı yetkilisi Guo Yecou, Çin ve Kuzey Kore liderlerinin karşılıklı istek olması durumunda görüşeceklerini söyledi.

ÇKP'nin 19. Ulusal Kongresi kapsamında başkent Pekin’deki Medya Merkezinde düzenlenen basın toplantısında Guo, Pekin ile Pyongyang yönetimi arasında iletişim kanalının açık olduğunu ifade etti.

İki ülke arasında geleneksel ve dostane ilişkileri sürdürdüklerini belirten Guo, iki tarafın birbirini anladığını ve ikili ilişkilerin hem ülkelerin çıkarlarına hem de bölgede barış ve istikrara etkisi bulunduğunun bilincinde olduklarını dile getirdi.

İki tarafın ne zaman ve hangi seviyede görüşeceğine ilişkin bilgi paylaşmayan ÇKP yetkilisi, görüşmenin iki tarafın rızasına göre ayarlanacağını bildirdi.

Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin, Kuzey Kore’ye yürüttüğü nükleer ve füze programları ile yaptığı nükleer denemeler nedeniyle uyguladığı yaptırım kararlarına destek veriyor.

Bu kapsamda Pekin yönetimi Pyongyang yönetimine, petrol ürünleri ve bazı teknolojik açıdan önemli elektronik ürünleri satmayı kısıtlamış, Kuzey Kore’den tekstil ürünleri ithalatını yasaklamıştı.

Ülke genelinden 2 binden fazla delegenin katıldığı ÇKP 19. Ulusal Kongresi’ni 3 binden fazla basın mensubu takip ediyor.

Pekin’de 24 Ekim’de sona erecek kongrede, ÇKP Merkezi Komitesi, Politbüro ile devlet başkanı ve başbakanın da aralarında bulunduğu Politbüro Daimi Komitesi üyeleri yeniden seçilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.