Clinton 3 eyalette Sanders'ı geride bıraktı

Clinton 3 eyalette Sanders'ı geride bıraktı
ABD'de başkanlık ön seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan aday adayı Clinton, 3 eyalette rakibi Vermont Senatörü Sanders'ı geride bıraktı, California'da da yarışı önde götürüyor

ABD'de başkanlık ön seçimlerinde Demokrat Parti'nin başkan aday adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 3 eyalette rakibi Vermont Senatörü Bernie Sanders'ı geride bıraktı, yüksek delege sayısına sahip California'da da yarışı önde götürüyor.

ABD'de 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimleri için ön seçim sürecinde sona gelinirken Demokratların California, New Jersey, Kuzey Dakota, Güney Dakota, New Mexico ve Montana'daki ön seçimlerinde Clinton, resmi olmayan sonuçlara göre New Jersey'de yüzde 63, New Mexico'da yüzde 51,5 ve Güney Dakota'da yüzde 51 oy oranı ile bu eyaletleri kazandı. Bu sonuçlarla Clinton, bu eyaletlerden sırasıyla 73, 17 ve 10 delege çıkardı.

Temmuzda yapılacak kurultaydan partinin başkan adayı olarak çıkabilmek için gereken 2 bin 383 delegeye önceki gün ulaşan Clinton, yüksek delege sayısı nedeniyle sonucu merakla beklenen California'daki yarışı da önde götürüyor. Clinton eyalette şu anda oyların yüzde 57'sini, Sanders ise yüzde 42'sini almış durumda.

Buna karşın Sanders, Montana'da yüzde 50,5, Kuzey Dakota'da ise yüzde 64 ile ön seçimleri kazandı. Sanders, Montana'dan 10, Kuzey Dakota'dan 13 delege çıkardı.

Sanders, ön seçim sonuçlarının ardından "mücadeleye devam edeceğini" açıkladı.

Rakipsiz Trump ön seçimleri kazandı
4 Mayıs'ta Teksas Senatörü Ted Cruz ve Ohio Valisi John Kasich'in yarıştan çekilmesiyle rakipsiz kalan ve 26 Mayıs'ta da Cumhuriyetçi Parti'nin kurultayında başkan adayı olarak çıkabilmek için gereken bin 237 delege sayısına ulaşan emlak milyarderi Donald Trump partisinin California, Montana, New Jersey, New Mexico ve Güney Dakota'daki ön seçimlerini kazandı.

Demokratlarda ve Cumhuriyetçilerde başkan adayları temmuz ayında yapılacak parti kurultaylarında belli olacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.