CMK, Mülteciler İçin Yapılması Gereken Tespit Ve Önerilerini Açıkladı

CMK, Mülteciler İçin Yapılması Gereken Tespit Ve Önerilerini Açıkladı
İnsan Hakları Batman Platformu, kentteki sığınmacı ve mültecilere yönelik hazırladıkları gözlem ve tespit raporunu açıkladı. Hazırlanan raporun, ulusal ve uluslararası kurumlara gönderileceği bildiril...

İnsan Hakları Batman Platformu, kentteki sığınmacı ve mültecilere yönelik hazırladıkları gözlem ve tespit raporunu açıkladı. Hazırlanan raporun, ulusal ve uluslararası kurumlara gönderileceği bildirildi.

İnsan Hakları Batman Platformu, CMK uygulama merkezinde Batman’da bulunan mültecilere ilişkin raporunu yaptığı bir basın açıklamasıyla duyurdu. Platform adına basın açıklamasını yapan Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet olayları nedeniyle zorunlu olarak yerlerinden olan Suriye, Irak ve Afganistan vatandaşlarından Batman’a sığınan 20 bini aşkın kişinin insani, sıhhi, hukuki koşullarının tespiti, kamuoyu ve ilgili kurumlarla paylaşılmasını amaçladıklarını söyledi. Sevim, raporda mülteciler için yapılması gereken tespit ve önerilerini şöyle sıraladı:

"İç savaş dehşeti nedeniyle ülkelerini terk edip kentimize gelen sığınmacıların her türlü ihtiyacını karşılamak görevi öncelikle kamu gücünü ve imkanlarını kullanan merkezi düzeydeki resmi kurumlarına aittir. Sığınmacıların sorunlarını çözümü STK’ların ve meslek örgütlerinin yasadan ve faaliyet alanlarının doğasından kaynaklanan yardımlarına terk edilmemelidir".

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.