Çocuğunu darbeden annenin davası

Çocuğunu darbeden annenin davası
Mersin'de üç yaşındaki çocuğunu dövmesine ilişkin görüntüler üzerine açılan davada hakkında 5 yıl hapis cezası istenen Özbek anne, pişman olduğunu söyledi

MERSİN (AA) - Mersin'de, üç yaşındaki çocuğunu dövmesine ilişkin ortaya çıkan görüntüler üzerine hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açılan Özbek anne, hakim karşısına çıktı.

15'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya Özbekistanlı anne Gulchehra Isokulova, kendisinden şikayetçi olan eski eşi Hasan Tayfun Çekmegeli ile tarafların avukatları katıldı.

Mersin Aile İçi Şiddet Suçları Soruşturma Bürosu tarafından hakkında, "Tehdit, hakaret, basit yaralama" suçlarından 5 yıl hapis istemiyle iddianame hazırlanan Isokulova, savunmasında pişman olduğunu söyledi.

Isokulova, çocuğuna gayriihtiyari (istem dışı, istemeksizin) şiddet uyguladığını savunarak, psikolojik baskılara maruz kaldığı için olay sırasında kendinde olmadığını iddia etti.

Çocuğunu çok sevdiğini anlatan Özbek anne, "Düşüncesizliğimin kurbanı oldum. Burada bana destek olacak yakınım olmadığı için sürekli zulüm yaptılar. Psikolojik baskılara uğradım. Gidecek kimsem olmadığı için çocuğumu kaçırmasınlar diye kadın sığınma yerlerine gidiyordum. Önce kendi evladımdan sonra da tüm annelerden çok özür diliyorum. Ben oyuna kurban edilen bir anneyim, bu görüntüyü çocuğumu elimden almaya çalışanlarlar çekip yayınladı, çocuğumu da çok seviyorum. Allah kimseyi evladından ayırmasın. İnşallah adalet, adaletli karar verir, ben de evladıma kavuşurum. Çocuğumu geri istiyorum." diye konuştu.

Baba Çekmegeli ise görüntülerde çocuğuna ilişkin işkence ve dayağın çok net görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yalan beyanda bulunuyor. Çocuğa yaptığı işkence ve dayak görüntüleri çok net. Şemsiye ve sopayla çocuğu dövüyor. Olay bir kereden fazla. Çünkü eli alışkın şekilde, çocuğu dövdüğü belli. Ben adaleti yanıltmaya çalıştığını düşünüyorum. Suçunu bastırmak için etrafındaki başkalarını suçluyor. Bu şekilde çocuğu kendine geri alabileceğini düşünüyor. En büyük cezanın verilmesini istiyorum."

Anne Isokulova'nın komşularını da tanık sıfatıyla dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bir video paylaşım sitesinde 12 Şubat'ta "Mersin'de öz anne dehşeti" başlığıyla yayınlanan videoda 3 yaşındaki T.Ç'ye şiddet uygularken görülen kadının Özbekistanlı anne Gulchehra Isokulova olduğu tespit edilmiş, evdeki bir misafir tarafından çekildiği belirlenen görüntüler üzerine, Isokulova'nın boşandığı eşi Hasan Tayfun Çekmegeli şikayetçi olmuştu.

Şiddet görüntüleri üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce de inceleme başlatılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.