Çocuğunu göremeyen ebeveyne velayet davası tavsiyesi

Çocuğunu göremeyen ebeveyne velayet davası tavsiyesi
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin: - "Çocuğunu göremeyen veya icrayla görmek zorunda kalan ebeveynler velayetin değiştirilmesi davası açarak yaşadıkları mağduriyetten kurtulabilir"- "Vatandaşların bize başvuruları sonrasında yaptığımız araştırmada e

KAYSERİ (AA) - MUSA ÖZYÜREK - Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, ayrıldığı eşi tarafından çocuğu gösterilmeyen anne veya babaların, mahkemeye başvurarak çocuğun velayetini alarak yaşadıkları mağduriyetlerden kurtulabileceklerini söyledi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal bir sorun haline gelen ve kendileriyle ilgili değilmiş gibi görünmesine rağmen en büyük tüketici mağduriyeti arasında yer alan konuyla alakalı mahkemelerin dava açılması durumunda çocuğun velayetini mağdur tarafa verdiğini ifade etti.

Eşlerinden ayrılınca çocuklarını göremeyen ve bu konuda maddi ve manevi sıkıntılarla karşı karşıya kalan yüzlerce kişinin kendilerine de başvurarak yardım istediğini ve yol gösterilmesi talebinde bulunduğunu anlatan Şahin, şöyle dedi:

"Bu konunun en büyük mağdurları özellikle babalar. Vatandaşların bize başvuruları sonrasında yaptığımız araştırmada eşinden ayrılan ve çocuğunu görmek isteyen bir babanın tek seferde en az 400 lira harcama yapmak zorunda kaldığını belirledik. Bu ciddi bir tüketici sorunudur. Mahkeme babaya çocuğunu görme hakkı vermesine rağmen eşler rıza ile çocuğu göstermiyor. Baba çocuğunu görebilmek için icraya 150 lira yatırıyor ve icra memuruyla çocuğunu alıyor. Bazı durumlarda icraya para yatırıp icra memuruyla çocuğu almaya gitmesine rağmen çocuğunu gittiği adreste bulamıyor ve yatırdığı para da boşa gitmiş oluyor. Tekrar çocuğu vereceği zaman da yine icraya 150 lira ödeme yapıyor. Her alışverişte en az 50'şer lira da taksi parası ödeniyor ve babanın çocuğunu ayda bir sefer görmek istemesi 400 liraya mal oluyor. Bu aynı zamanda tüketici olan bir babanın haksız yere parasının 'gasp' edilmesi anlamına geliyor."

- En önemli tüketici sorunu

Tüketici birlikleri olarak firmalar veya bankaların yol açtığı mağduriyetlerle uğraşırken, gelen şikayet ve talepler üzerine bu konuyla da mücadele etmeleri gerektiğine inandıklarını dile getiren Şahin, fazla gündeme gelmeyen konunun toplumda çok büyük bir sorun olduğunu tespit ettiklerini vurguladı.

Şahin, birçok ebeveynin icraya yatıracak parası olmadığı için yıllardır çocuğunu göremediğini veya ayda 4 sefer görme hakkı varken ancak bir sefer görebildiğini aktararak, "Bu durum sadece ebeveynler için değil çocuklar için de ciddi bir sorun oluşturuyor. Anne yada babasını görmeden büyüyen bir çocuk ilerde çeşitli sosyal problemlerle karşı karşıya kalabiliyor. Bilinçsiz ve sorunlu tüketiciler haline gelebiliyor. O nedenle bu konunun en önemli tüketici sorunları arasında olduğunu düşünüyoruz. Çocuğunu göremeyen veya icrayla görmek zorunda kalan ebeveynler velayetin değiştirilmesi davası açarak yaşadıkları mağduriyetten kurtulabilir. Bu konuda vatandaşların bilinçli olmasını istiyoruz." sözlerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.