Çocuk işçiler bayramı çalışarak geçirdi

Çocuk işçiler bayramı çalışarak geçirdi
Diyarbakır’da yaşıtlarıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayamayan çocuk işçiler, bayramlarını çalışarak geçirdi.

Diyarbakır Oto Sanayi sitesinde çalışan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, yaşıtları gibi etkinliklerde eğlenerek değil, çalışarak geçirdi. Ağır işlerde çalışan çocukların hayatları da sözleri de yürek burktu.  Çocuk işçilerden 12 yaşındaki Ramazan Baş, ağabeyleri işsiz olduğu için okulu bırakmak zorunda kaldığını belirterek, kaportacıda takım sildiğini ve bayramda da çalıştığını kaydetti.

“ÇALIŞMAK ZOR BİR ŞEY” 
15 yaşındaki Baran Aktan, mesleğinin bobinajcılık olduğunu ve ekmek parası için okulu bıraktığını belirterek, “Evde kimse çalışmıyordu. Eve kimse bakamıyordu. Çalışmak zor bir şey. Okulu bıraktığıma pişmanım. Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Okula gidenler çalışıp, hayatını kurtaracak ama biz sürüne sürüne çalışacağız” dedi.

Diğer çocuklar gibi maddi durumu olmadığını dile getiren 15 yaşındaki Mehmet Kılıç, “23 Nisan’da da çalışıyoruz. 8.sınıftan sonra okulu bıraktım. Biz ekmek paramızın peşindeyiz” diye konuştu.
Sanayi sitesinde çaycılık yapan 12 yaşındaki Sadık Reyan ise okula gitmediğini belirterek, “Okulumuzu yıktılar. Sur içinde kalıyorduk. İzin vermezler ama 23 Nisan törenlerine gidersem bayrak sallayacağım. Atatürk’ün bayrağını sallarım. Kaportacı olmayı düşünüyordum ama dayımın çırağı kaçtığı için dayım ‘Gel yardım et’ dedi. Ben de onun yanına geldim” ifadelerinde bulundu.  

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.