'Çocuklar Bayramın Geldiğini Türkleri Görünce Anlıyor'

'Çocuklar Bayramın Geldiğini Türkleri Görünce Anlıyor'
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Moğolistan'da kesilen bin 960 hisse kurbanın dağıtımı tamamlandı

ULAN BATOR(AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) "Kurbanlarımız kardeşlik için" temasıyla düzenlenen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında Moğolistan'da kesilen bin 960 hisse kurbanın dağıtımı gerçekleştirildi.

Kurban kesimi ve dağıtımı için Moğolistan'a gelen TDV görevlileri, başkent Ulan Bator ile Bayan Ölgii ve Ulan Gom şehirlerinde bin 960 hisse kurbanın kesimini gerçekleştirdi. Bayan Ölgii şehrinde düzenlenen ve Türkiye'den bölgeye gelen birçok yardım kuruluşunun da katıldığı "Kurban Bayramı Şenliği"nde halka pilav üstü et dağıtıldı.

TDV Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TDV'nin vekaletle kurban organizasyonunda 23 yıllık tecrübeye sahip olduğunu söyledi.

Gittikleri ülkelerde tek amaçlarının kurban kesmek olmadığını, birlik ve kardeş olma duygusunu da pekiştirmek istediklerini ifade eden Çetin, vekalet konusunda çok hassas davrandıklarını ve İslami usullere dikkat ettiklerini bildirdi.

"Moğolistan'da 'Kurban Bayramı' denince herkesin aklına Türkiye geliyor"
Bayan Ölgii şehrinde faaliyet yürüten yerel bir dernek adına TDV'nin bölgedeki kurban organizasyonuna yardım eden İlyaz Saka ise Kurban Bayramı'nın bu şehirde dünyanın diğer bölgelerinde yaşayan Müslümanlara kıyasla ayrı bir önem taşıdığını dile getirdi.

Bölgede yaşayan fakir halkın her sene Kurban Bayramı'nda heyecanla Türkiye'den gelecek yardım kuruluşlarını beklediğini belirten Saka, "Moğolistan'da 'Kurban Bayramı' denince herkesin aklına Türkiye geliyor. Buradaki bütün muhtaçlar biliyor ki bayram gelince Türkiye'deki Müslümanlar buraya gelecek ve kurbanlarını dağıtacaklar. Hatta çocuklar, bayramın geldiğini sokaklarda Türkleri görünce anlıyorlar ve idrak ediyorlar." diye konuştu.

"Türkiye halkını biz de dualarımızda unutmuyoruz"
Kurban yardımı alanlardan Bahıtkerey Maralhan, "Kurbanlarını bize gönderen Türk halkından Allah razı olsun. Bizi unutmayıp kurbanlarını bize gönderen Türkiye halkını biz de dualarımızda unutmuyoruz." şeklinde konuştu.

Jardembek Shaken ise Moğolistan'da yaşayan Kazak Müslümanlar olarak organizasyondan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.