Çocuklar camdan kahramanlarını yaptı

Çocuklar camdan kahramanlarını yaptı
İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, cam geri dönüşümü konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında çocuklarla bir...

İSTANBUL (AA) - Şişecam Cam Ambalaj, cam geri dönüşümü konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında çocuklarla bir araya geldi.

Şişecam Cam Ambalaj'dan yapılan açıklamaya göre şirket, İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali'nde "Cam Yeniden Cam" projesi kapsamında Geri Dönüşüm Atölyeleri oluşturdu.

Şirket, bienal kapsamında gerçekleştirilen etkinlik süresince atölyeye katılan çocuklardan kendi cam geri dönüşümü kahramanlarını hayal etmelerini istedi.

"Uyandırma Servisi: Günaydın" konseptiyle düzenlenen bienale katılan çocuklar, Şişecam Cam Ambalaj'ın Geri Dönüşüm Atölyelerinde kendi cam kurtaran kahramanlarına hayat verdi.

Şirket, camın en sürdürülebilir ambalaj malzemesi olmasından hareketle 2011 yılında Türkiye’nin en kapsamlı sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk projelerinden biri olan "Cam Yeniden Cam"ı hayata geçirmişti.

Proje kapsamında; anaokulları ve ilköğretimi kapsayan eğitim faaliyetleriyle çocuklara, sokak aktiviteleriyle toplumun her kesimine, ÇEVKO ile yapılan iş birliğiyle STK'lara, belediyelere hibe edilen cam kumbaraları ve cam ambalaj atığı toplama araçlarıyla yerel yönetimlere, hizmete sunulan cam kırma makineleriyle kafe, otel, restoran gibi işletmelere, cam ambalaj atıklarını yeniden üretimde kullanılabilir hale getiren tesislere verilen teknik ve finansal destekle de özel sektöre ulaşılıyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.