Çocuklar, denizle tanıştı

Çocuklar, denizle tanıştı
İDO ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 8. kez düzenlenen "TURMEPA Çocuk Şenliği"nde, 350 çocuk denizle ilk kez buluştu

İSTANBUL (AA) - İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde bu yıl 8. kez düzenlenen "TURMEPA Çocuk Şenliği"nde, 350 çocuk denizle tanıştı.

Deniz Temiz Derneği'nden (TURMEPA) yapılan açıklamaya göre, denizlerle çevrili, içinden deniz geçen İstanbul'da 200 binin üzerinde denizi hiç görmemiş çocuğun yaşadığı tahmin ediliyor.

"Görmediğim şeyi bilemem, bilmediğim şeyi sevemem, sevmediğim şeyi de koruyamam" anlayışından hareket eden TURMEPA, denizi görmemiş İstanbul çocuklarını Marmara Denizi'yle tanıştırdı. Kentin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan yaklaşık 350 çocuk, İstanbul–Yalova rotasında seyreden deniz otobüsü seferi sırasında eğlenerek aldığı eğitimlerle çevresine sahip çıkmayı öğrendi.

Etkinliğe katılan çocuklar Bağcılar, Sultanbeyli ve Kartal'da yaşayan ilköğretim öğrencileri arasından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlendi. Bu yıl "Marmara Denizimizi Tanıyalım ve Koruyalım" teması seçilen proje kapsamında, çocuklar Yalova Kağıt Müzesi'nde etkinlikler yaptı ve Yürüyen Köşk'ü gezdi.

Deniz gezisinde 70'e yakın TURMEPA gönüllüsü ağabey ve ablaları, çocuklara çevrelerine ve geleceklerine sahip çıkmanın önemini anlattı ve rehberlik etti. Düzenlenen eğitimlerde gönüllüler çocuklara Marmara Denizi'nin önemini anlattı.

TURMEPA Genel Müdürü Akşit Özkural, 8 kez düzenlenen etkinlik sayesinde 11 in 500'e yakın çocuğun denizle buluşturulduğunu belirterek, "Daha İstanbul'da on binlerce çocuk denizle tanışmayı bekliyor. Bunu söylemekten hep çok gurur duydum; bizim etkinliklerimizle birlikte çocuklarımız çevresine ve dolayısıyla geleceğine sahip çıkmayı öğreniyor. Ayrıca bizlerden desteklerini esirgemeyen ve bizimle beraber, bu günü çocuklara gerçek bir bayram hediyesine dönüştürmek için özveriyle çalışan başta İDO olmak üzere City Turizm, Yalova Belediyesi ve BTA’ya da teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İDO Genel Müdür Yardımcısı Murat Altıkardeşler de, "Bütün çocukların denizle tanışıp, güzelliklerini yaşayabildiği, çevreyle ve doğayla iç içe büyüyebildiği yarınlara kavuşabilmek dileğiyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. TURMEPA ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla bu tür güzel iş birliklerine ve sosyal sorumluluk çalışmalarına önümüzdeki günlerde de devam edeceğiz. Denizin enginliği, çocukların da ufkunu genişletecek, temiz bir doğayla iç içe büyüyen gençler daha sağlıklı olacaktır. Bu anlamda TURMEPA'nın çalışmalarını çok değerli buluyoruz ve katkı sağlayabildiğimiz için çok mutluyuz." değerlendirmesini yaptı.

City Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sarıal ise, projede yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.