Çocuklar sahnede "sevgi"yi anlatıyor

Çocuklar sahnede "sevgi"yi anlatıyor
ADOB'un bu sezon sahneye koyduğu müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" çocuklardan büyük beğeni topluyor- Çocuk oyuncuların sahnelediği oyunun teması; "sevginin önemi"- Yönetmen Bayrakdarlar:- "Bir şeyde başarılı olmak için sadece yetenek yetmez, kalp ve beyi

ANKARA (AA) - YASEMİN KALYONCUOĞLU- Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin (ADOB) 2015-2016 sezonunda sahnelemeye başladığı müzikli çocuk oyunu "Kalp Korosu" çocuklara sevginin önemini anlatıyor.

Yaşları 8 ila 10 arasında değişen 11 çocuk oyuncunun sahnelediği tek perdelik oyun, çocuk tiyatroseverlerden büyük beğeni topluyor.

Yönetmen Semih Bayrakdarlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genellikle yaşça büyük oyuncuların yer aldığı opera ve tiyatro sahnesinde çocukların olmasının aileler ve çocuklar tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

Bayrakdarlar, kadrosu sadece çocuklardan oluşan bir oyunu sahnelemenin hayali olduğunu dile getirerek, bunu hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Titizlikle sahneledikleri oyun için çocuk ve ailelerin büyük fedakarlıklar gösterdiğini söyleyen Bayrakdarlar, "Çocukları sahnede görseniz yıllarca sahnedeymiş gibiler" dedi.

- Oyuna, psikolog desteği

Oyunu yazarken psikologdan yardım aldıklarını ve librettosunu yaklaşık iki yıl gibi bir sürede yazdıklarını anlatan Bayrakdarlar, "Bazı cümleler kullanılıyor sahnede. Çocuk etkilenir mi, etkilenmez mi, yanlış mı? Bunları detaylı belirlemek için psikologdan uzman görüşü aldık" diye konuştu.

Bayrakdarlar, oyunu izleyen çocukların sanat dallarına yöneldiğine dair ailelerden olumlu mesaj aldıklarını söyledi.

- "Sevgiyle bir insanın nasıl düzelebileceğini çocuklara gösteriyoruz"

Karakterlere klasik isimler vermek yerine "Ressam", "Kalp kızı", "Robot", "Renkler", "Gökkuşağı", "Beyin", "Çöp bidonu" ve "Ekran bakar" gibi hayatın içinden isimler kullandıklarını kaydeden Bayrakdarlar, çocukların teknolojik gelişmeler sonucunda topluma yabancılaşmasını anlatan "Ekran Bakar"ın en sevilen karakter olduğunu belirtti.

Sadece yeteneğin başarılı olmaya yetmeyeceği mesajını veren oyun hakkında Bayrakdarlar, "Başarılı olmak için yeteneğin yanı sıra kalp ve beyin de olmalı. Hepsinin birleşiminden güzel ortaya çıkar. Yetenekli bir ressam olmak için sadece yetenek yetmez, sevmek lazım, sevgi lazım. Sevgiyle bir insanın nasıl düzelebileceğini çocuklara gösteriyoruz. Oyunda, sevgi kadar hırs, ego, bencillik, sevgisizlik gibi unsurlar da anlatılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bayrakdarlar, oyunu gelecek sezonda da sahneleyerek daha çok çocuğa ulaşmayı amaçladıklarını vurguladı.

- Oyun hakkında

Çok yetenekli bir ressam olduğu halde bu yeteneğini bencil ve duyarsız olması nedeniyle hep yanlış yönde kullanan, çizdiği, boyadığı her şeyi tanınmaz hale getiren "Ressam", gün gelir yapayalnız kalır.

Zamanla içine düştüğü bu amansız durumdan sıkılan ve bunalan "Ressam", yaptığı bu hatayı "Kalp Kızı" ve arkadaşlarının ona sunduğu anlayış ve sevgiyle anlar ve gerçeği görür. Dünyayı artık tüm gücüyle güzele boyamaya başlar.

Müziklerini Utar Artun, dekorunu Aykut Öz, kostümlerini ise Tülay Usta'nın üstlendiği oyunun dans düzenini Viktorya Kahraman yaptı.

Oyun, prömiyerini yaptığı 25 Ekim'den bu yana 7 defa sahnelendi. Oyun, yarın Leyla Gencer Sahnesinde çocuklarla buluşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.