Çocuklar Tiyatro İle Tanıştı

Çocuklar Tiyatro İle Tanıştı
Yakutiye Belediyesi, ilçe sınırlarındaki köy ve mahalle okullarında, özellikle dar gelirli ailelerin yoğunlukta olduğu semt okullarında okuyan bin 800 ilkokul ve anaokulu öğrencisini tiyatro ile tanıştırdı

ERZURUM (AA) - Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut öncülüğünde, tiyatro haftası dolayısıyla ilçe sınırlarındaki köy ve mahalle okullarında, özellikle dar gelirli ailelerin yoğunlukta olduğu semt okullarında okuyan bin 800 ilkokul ve anaokulu öğrencisini tiyatro ile tanıştı.

Belediyeden yapılan açıklamada, dar gelirli ailelerin yoğunlukta olduğu semtlere öncelik verilen etkinlikte öğrencilerin Medya Oda Tiyatrosunda sergilenen "İbiş'in Sınavı" isimli oyunu izledikleri bildirildi.

Eğitici komedi içeren oyunda, temizlik, görgü kuralları, engellilere yaklaşım ve çalışmanın önemini anlatan mesajlar içeriyor.

Oyun için öğrencilerin servislerle okullarından alınarak tiyatro salonuna getirildikleri, oyun sonunda yine servislerle okullarına bırakıldıkları ifade edildi.

Günde 4 seansta perdelerini açan tiyatroyu, toplam bin 800 öğrencinin izlediği kaydedildi.

Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan Yakutiye Belediye Başkanı Korkut, çocukların gelişiminde tiyatronun eğitici özelliğine dikkati çekerek, tiyatroya fazla gitme şansı olmayan semtlerdeki okulları tercih ettiklerini vurguladı.

Tiyatronun eğitimin önemli bir parçası olduğunu belirten Korkut, şu ifadelere yer verdi:

"Tiyatro haftası vesilesiyle ilkokul ve anaokulu çocuklarımızı tiyatroya götürdük. Tiyatro, hafta boyunca çocuklarımız için perdelerini açıp kapattı. Tiyatro salonunda çocuklarımızla birlikte olduk, onların heyecanını paylaştık. Eğitici ve öğretici bir oyun. Keyifte aldılar. Çocuklarımız için bir şeyler yapmak, güzeldi. Bir çoğunun ilk defa tiyatroya gidiyor olması da ayrı bir şeydi. Sevinçlerini paylaştık, minik dünyalarına bir güzellik katabildiysek kendimizi iyi bir şey yapmış sayacağız."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.