Çocuklara "Hırsızlık" Yaptırdılar

Çocuklara "Hırsızlık" Yaptırdılar
Van'da çocuklara cep telefonu hırsızlığı yaptıran iki kadın güvenlik kameralarına yakalandı

VAN (AA) - Van'da bir telefon bayisinde iki kadının, çocuklara yaptırdığı hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Alınan bilgiye göre, Van'ın Beşyol Meydanı'nda bir telefon bayisine giren iki kadın, yanındaki çocuklara 2 telefonu çaldırıp daha sonra çantalarına attıktan sonra buradan ayrıldı.

Vitrin kısmındaki telefonlardan ikisinin yerinde olmadığını fark eden işi yeri sahibi, hemen güvenlik kamerası görüntülerini izledi.

Görüntülerde 2 kadının çocuklarla içeri girip vitrindeki 2 cep telefonunu alıp sonradan gittiğini gören iş yeri çalışanlarından İbrahim Uysal, durumu polise bildirdi.

İki kadının yanındaki çocuklara hırsızlık yaptırdığını belirten Uysal, bir kadının kamerayı perdeleyip çalışanları oyalarken çocukların vitrindeki cep telefonlarını alarak diğer kadına verdiğini söyledi.

Cep telefonlarının çalındığına üzülmekten çok çocukların hırsızlığa alet edilmesine üzüldüklerini ifade eden Uysal, "Bu olayda maddi kaybımızın peşinde değiliz. Küçük yaştaki çocukların bu tür olaylarda kullanılması çok zorumuza gidiyor. Çocukların bu olaylarda kullanılmaması ve toplumun bilinçlenmesi için bu görüntüleri basınla paylaşma gereği duyduk" diye konuştu.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polisin, şüphelileri yakalamak için başlattığı soruşturma sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.