Çocuklara özel otobüs

Çocuklara özel otobüs
Konya’nın Beyşehir ilçesinde sadece küçük yaştaki çocukların binerek gezip vakit geçirebileceği elektrik enerjisiyle çalışan iki katlı mini bir çocuk otobüsü göl kıyısındaki parklarda gezi turlarına başladı.

Beyşehir Belediyesi, son dönemde adını Konya’nın denizi olarak duyurmaya başlayan Beyşehir Gölü sahilindeki parklarda çocukları gezdirip eğlendirebilecek, çocuklar için özel olarak imal edilen İngiltere'nin başkenti Londra'nın da simgesi ve turistik gezilerde kentin vazgeçilmez aracı olan 'London Bus' Londra otobüsü görünümlü iki katlı küçük bir otobüsü bünyesine dahil etti.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival alanına gelen çocuk otobüsünde incelemelerde bulundu. Alana gelen bir grup öğrencinin de binerek deneme gezisine katıldığı çocuk otobüsü alımı ile ilgili olarak gazetecilere bilgiler veren Başkan Özaltun, amaçlarının Konya’nın denizinin kenarındaki parklarda çocukları eğlendirmek ve onlara tatlı güzel anlar yaşatmak olduğunu belirtti. Çocukların hep gönüllerinde ayrı bir yerinin olduğunu ve onları da Belediye olarak hizmet üretme noktasında hiç unutmamaya özen gösterdiklerini dile getiren Özaltun, “Çocuklarımıza yönelik etkinlikleri bir yandan sürdürürken onları mutlu edecek, heyecanlandıracak, gözlerinde parıltılar oluşturacak istifade edebilecekleri yeni imkanları da hizmetlerine sunmak için çaba gösteriyoruz, arayış içerisine giriyoruz. Çocuklara özel bu otobüsümüzü sadece Beyşehirli çocuklarımız için değil, ilçemize dışarıdan gelen yerli ve yabancı misafirlerimize de Beyşehir’imizi tanıtmak ve çocuklarının da eğlenceli vakit geçirmesini sağlamak için böyle bir alımı gerçekleştirdik” dedi.
Çocuk otobüsünün alımının yapıldığı firma sahibinden aldıkları bilgiye göre, Türkiye’de ilk defa böyle bir çocuk otobüsünün Beyşehir Belediyesi tarafından alındığının belirtildiğini de aktaran Özaltun, “Firma sahibi, kendi ürettikleri otobüslerden Türkiye’de ilk defa böyle bir otobüsün satıldığını ve Beyşehir Belediyesi tarafından alındığını ifade etti. Yani Türkiye’de ilk defa Konya’nın denizi olarak sürekli lanse ettiğimiz Beyşehir Gölü sahilinde böyle bir çocuk otobüsümüz çocuklarımızı gezdirmeye başlayacak. Beyşehir’de ilklerin öncüsü olan Beyşehir Belediyesi olarak ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ederken, çocuklarımıza ve ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.
Üzerinde çizgi film karakterlerinin görsellerinin yer aldığı 20 kişi kapasiteli çocuk otobüsünün üst katı yolcularına açık havada gezi ve seyir keyfi de yaşatıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum